Connect with us

Exklusivt

Thaiboxningsmästaren Jonathan Larsson söker nya utmaningar – gör MMA-debut på AFN 7!

Publicerat

Jonathan Larsson Allstars Fight Night 7Maximum Sports
Photo: Chris Önnerby + Jonathan Larsson

Den trefaldiga svenska WMC-mästaren Jonathan Larsson vill fortsätta utmana sig själv och kommer i helgen att göra sin MMA-debut på AFN 7 i Solna.

”Yodnatchai” Larsson var tilltänkt att ta sig an an Forat Najam men nyligen stod det klart att Najam tvingat dra sig ur och ersätts med Osman Vacoev. För Larsson gör det dock ingen skillnad då hans fokus ligger på att utvecklas och ta steget till en ny sport.

– Den största fokusen har varit på att anpassa min stil för MMA, då det är lite skillnad på strikingen men också en massa brottning, berättar Jonathan Larsson till Maximum Sports. Efter tio år av thaiboxning så känner jag att en ny utmaning behövs. Jag är inte helt säker på om MMA är en ny inriktning för mig, men det är därför jag ska gå och se lite hur det känns, ifall detta kan vara något för mig.


MISSA INTE:


AFN 7: Jonathan Larsson vs Osman Vacoev

Larsson kommer att gå sin första MMA-match i A-klass (amatör) medan Vacoev går sin fjärde. Vacoev kommer att äntra buren med två förluster på tre matcher, varav den sista var en jämn match mot Yusuf Kurt på Budo Fighting Championships i Skottland.

Larsson säger dock att ingen bör förvänta sig att han stannar särskilt länge i A-klass-ligan då han så fort som möjligt vill gå över till proffsscenen.

– MMA-landslaget är inte intressant för min del då jag inte planerar på att köra amatör mer än nödvändigt. Min plan är att testa ett fåtal matcher och gillar jag det så går jag över till proffs.

När det kommer till vad publiken kan förvänta sig så är det ingen tvekan om saken.

– Min prediction är att jag vinner på avslut.