Nyheter

Bartosz Wojcikiewicz tillbaka för titelmatch på Superior Challenge 27 – siktar mot UFC: "Tacksam"

Ashah Tafari
februari 8, 2024

 

Av Ashah Tafari

Han rankas bland Sveriges hetaste MMA-talanger och har ofta nämnts som framtida UFC-fighter. Nu gör Bartosz Wojcikiewicz efterlängtad comeback efter mer än ett år på sidlinjen, och denna gång väntar en stor titelfight på Superior Challenges stjärnspäckade ”Legends”-gala.

I en exklusiv intervju öppnar ”The Destroyer” upp om matchen mot Vinicius Ferreira, som just presenterades som ett av huvudnumren på Superior Challenge 27 den 16 mars.

– Är han en lika komplett fighter som mig? Absolut inte, säger Bartosz Wojcikiewicz till Maximum Sports.

Foto: Stefan Romare

Bartosz Wojcikiewicz Superior Challenge MMA UFC Maximum Sports

Det var under måndagen som Superior Challenge lät meddela att Forca Fightings Bartosz Wojcikiewicz bokads för comebackfight mot Portugals Vinicius Ferreira, där organisationens vakanta bantamviktstitel står på spel.

Bartosz, även känd som ”The Destroyer”, hade tidigare bra momentum med två raka vinster och ett record på 9-1. På grund av skadebekymmer och andra fördröjningar har han dock inte kunnat vara riktigt så aktiv som han hade velat. Det har blivit långa uppehåll mellan hans matcher de senaste åren, och Bartosz har nu varit borta från buren i över ett år då han gick sin senaste fight i december 2022.

Men nu är 29-åringen äntligen redo att fortsätta segertåget den 16 mars.

Bartosz Wojcikiewicz vs. Vinicius Ferreira är den första av tre titelmatcher som bekräftats för galan på Annexet, där även de regerande Superior-mästarna ”King” Karl Albrektsson och Robin ”Pretty Boy” Roos väntas försvara sina bälten.

Läs mer: Bryter tystnaden efter Aftonbladets granskning: ”Upprörd”

Se även: Pojken på videon talar ut efter skandalrubrikerna: ”Bullshit”

Bartosz Wojcikiewicz: ”Han är en finisher”

När Maximum Sports når Bartosz Wojcikiewicz är han exalterad över att äntligen kunna återvända till buren och att samtidigt få slåss om det prestigefulla Superior-bältet, en titel som hållits av diverse UFC-stjärnor och MMA-legendarer genom åren.

Men framförallt så är det hälsan han känner en stor tacksamhet för, förklarar Bartosz.

– Det känns jättebra, säger Bartosz Wojcikiewicz till Maximum Sports. Det känns bäst att vara hälsosam och kunna förbereda sig ordentligt, det är jag väldigt glad för. Och det känns grymt att fightas om titeln mot en farlig motståndare som Vinicius, för han är helt enkelt en avslutare.


”Jag tror att jag kommer avsluta matchen sent i andra eller tredje ronden.”


Vinicius Ferreira är en av Bartosz mest erfarna motståndare hittills. Han har enligt sajten Sherdogs protokollföring ett matchfacit på 14-5 som proffs, med fyra raka segrar via avslut och totalt åtta submissionvinster samt fyra knockoutsegrar på sitt record.

Berätta mer om din motståndare. Vad är det för utmaning du står inför den 16 mars?

– Han är en finisher, han kommer för att fightas. Sen tror jag inte att han är en lika komplett fighter som mig, absolut inte.

Hur tror du matchen utspelar sig?

– Jag tror att så mycket som jag utvecklats tekniskt och fysiskt i alla aspekter, och att jag är hälsosam nu som jag är väldigt tacksam för, så kommer jag bara vara för mycket för honom. Jag tror att jag kommer avsluta matchen sent i andra eller tredje ronden.

Bartosz Wojcikiewicz
Foto: Stefan Romare

Siktar mot UFC – lovar avslut på Superior Challenge 27

Om Bartosz Wojcikiewicz lyckas Vinicius Ferreira hamnar han sannolikt på större aktörers radar, med ett tjusigt record på 10-1 och ett skinande guldbälte från Sveriges äldsta MMA-organisation.

Tror du att en vinst kan leda till UFC eller Dana White’s Contender Series?

– En vinst med bälte och avslut tror jag definitivt kan leda till antingen UFC eller Contender Series, någon av dem tror jag öppnar upp sig definitivt.


”Finns det andra organisationer man skulle kunna gå med i? Absolut. […] Men målet är ju att komma till UFC.”


Hur ser du på att signa med någon annan än UFC?

– Finns det andra organisationer man skulle kunna gå med i? Absolut. Om det är så att villkoren är bra, definitivt. Men målet är ju att komma till UFC. Sen om det är genom Contender Series eller direkt in i UFC, det får vi se.

Han fortsätter:

– Målet är att vara mer aktiv det här året så länge hälsan håller, och det är det som jag fokuserar mest på. Sen vill jag att allt ska leda dit så klart. Men jag måste hålla mig hälsosam och aktiv, det är det som är mitt största mål just nu. 

Superior Challenge 27: Legends går av stapeln på Annexet i Stockholm den 16 mars. Galan toppas av ett svenskt veteranmöte mellan före detta UFC-fightern Papy Abedi och tidigare kick- och thaiboxningssmästaren Rickard Nordstrand, som gör sin MMA-debut vid 47 års ålder.

Galan sänds på Viaplay samt TV10 i Sverige. Kolla in det senaste matchkortet nedan!

  • Mellanvikt, 83,9 kg: Papy Abedi (10-4) vs. Rickard Nordstrand (0-0)
  • Titelmatch i lätt tungvikt, 93 kg: [C] Karl Albrektsson (14-5) vs. TBA
  • Titelmatch i bantamvikt, 61,2 kg: Bartosz Wojcikiewicz (9-1) vs. Vinicius Ferreira (14-5)
  • Titelmatch i mellanvikt, 83,9 kg: [C] Robin Roos (7-4) vs. TBA
  • Bantamvikt, 61,2 kg: Cecilie Bolander (3-0) vs. TBA
  • Mellanvikt, 83,9 kg: Mohamed Zarey (6-1) vs. TBA
  • Weltervikt, 77,1 kg: Christopher Bajo (4-2) vs. TBA
  • Mellanvikt, 83,9 kg: Khaled Lalaam (3-0) vs. TBA
  • Flugvikt, 56,7 kg: Sebastian Gonzalez (3-0) vs. TBA

Läs mer: Aftonbladet tar bort kritiserad video – efter Maximum Sports intervju

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Läs mer: Svenska UFC- och MMA-matcher 2024: Guide, Schema och Rykten


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.