...
Connect with us

Exklusivt

Matias Andres är ny Chefredaktör på Maximum Sports

Publicerat

Matias Andres Maximum Sports MMA

Sedan en månad tillbaka är Matias Andres ny chefredaktör på Maximum Sports.

Matias är tidigare chefredaktör på MMAnytt och ONE Championship i Kambodja. Han har rapporterat om kampsport i närmare tio år och varit inblandad i sporten på flera olika sätt, bland annat som arrangör för Kun Khmer-galor i Kambodja, som fightmanager och delägare i kampsportsgym. Utöver det tränar han själv Kun Khmer och är en maratonlöpare som ofta är på språng.

– Det känns underbart att få möjligheten att driva Maximum Sports framåt och tillföra till den växande kampsportscenen i Sverige, berättar Matias Andres för Maximum Sports. Det finns så mycket potential och kämparglöd i svensk kampsport, och det är ett privilegium att få chansen att vara en del av dess framfart.

– Sverige har ett stort antal eldsjälar inom kampsport, och det gäller både fighters, managers, arrangörer och fans. Min vision med Maximum Sports är att på sikt kunna skapa en plattform där kampsportsentusiaster kan mötas, diskutera, utbyta idéer och kopplas samman i vår kärlek till sporten.

Matias har de senaste åren haft sin bas i Kambodja, där han rapporterat om internationell kampsport, med inriktning på främst MMA. Att rapportera om svensk kampsport kommer därmed att bli en utmaning som han välkomnar med öppna armar.

– Att inte vara en expert inom svensk kampsport kommer med en ökad nyfikenhet och entusiasm. Det finns en stor mängd fighters med potential att ta klivet till de stora internationella scenerna och det finns ett stort antal arrangörer som på sikt kan kämpa om en topplacering i Europa. Det känns spännande att få möjligheten att inte bara följa deras resa, utan att också höra om deras storslagna visioner och planer. Det finns ingen brist på saker att skriva om, den saken är säker.

– Planen är just nu att sätta ihop ett team av skribenter och praktikanter för att kunna rapportera om allt i kampsportsvärlden. Jag ser fram emot att kunna dela med mig av mina erfarenheter till nästa våg av entusiaster och att fortsätta rapportera om kampsport i alla dess former.