Connect with us

Boxning

Agnes Alexiusson representerar Sverige i OS Paris 2024: ”LYCKORUS!”

Publicerat

Agnes-Alexiusson-boxing-Olympics-Frontkick.online
Previous1 of 3

Svenska toppboxaren Agnes Alexiusson kommer att representera Sverige i de Olympiska Spelen i Paris i sommar!

Den sista uttagningen tog vid i Thailand och Alexiusson kom att säkra sin biljett till OS med ett par imponerande insatser. Nu kommer hon att representera Sverige i OS som körs i den franska huvudstaden mellan 26 juli och 11 augusti. Alexiusson kommer att tävla i 60-kilosklassen.

I en exklusiv intervju med Maximum Sports delar Agnes Alexiusson med sig av sina känslor om kvalmatchen samt sina tankar inför OS i Paris.

– Känslan när jag visste att jag var klar för mitt andra OS var ett sådant lyckorus! Jag var sjukt nervös inför kvalmatchen, men jag kände att jag kunde prestera och knipa min biljett, något jag kämpat så länge för.

– Det är många bra i klassen och det känns verkligen inte som att pallplatserna är givna på något sätt. Så länge jag är en av personerna som står på pallen spelar det inte så stor roll vilka de andra är, säger Agnes Alexiusson med ett skratt. Det kommer bli väldigt spännande, mitt mål är alltid att ta medalj och att vara bäst!

– Jag har firat med min familj. Min mamma och bror kom och mötte mig på flygplatsen i måndags med blommor och presenter. När jag kom hem till Jönköping firade min sambo mig med blommor, ballonger, presenter och tårta. Så jag har verkligen blivit firad. Jag är så tacksam för dom jag har runt omkring mig, de har alltid varit så stöttande och peppande och en stor del i min satsning.

Klicka på Nästa för att läsa Agnes Alexiussons egna ord på sociala medier.

Previous1 of 3