Connect with us

Boxning

Obesegrade svenske boxaren bokad för match på storgalan!

Publicerat


Nyheter

Obesegrade svenske boxaren bokad för match på storgalan!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Den 17 februari kommer en av årtiondets största boxningsmatcher äga rum när de obesegrade tungviktsmästarna Tyson Fury och Oleksandr Usyk kolliderar i Riyandh, Saudiarabien. Nu har svenske Robin ”The Answer” Safar (16-0) bokats för ett möte med Sergey Kovalev (25-4-1). 

Safar har tävlat professionellt sedan 2017 och har ett imponerande facit på 12 knockouter utav sexton segrar.

Under de senaste åren har Safar gått från klarhet till klarhet och levt upp till sitt smeknamn med knockouter över DeShon Webster och Antonio Brown med flera. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Mötte Canelo Alvarez

Safars motståndare Kovalev är dock en väl rutinerad fighter med många meriter, medaljer och är en före detta lätt tungviktsmästare. 

Kovalev, som har rötterna i Bulgarien, gjorde sin proffsdebut redan år 2009 och har under sina år besegrat fighters som Bernard Hopkins och Anthony Yarde med flera. 

I november 2019 gick Kovalev sitt livs största match när han ställdes mot boxningsvärldsmästaren Saul ”Canelo” Alvarez. Trots bra stunder fick Kovalev se sig besegrad via knockout i den elfte ronden. 

Detta blir nu Safars största utmaning hittills när han kliver in i ringen mot Kovalev. 

Läs mer

Hur går det för Robin Safar mot Sergey Kovalev? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter