Connect with us

Boxning

Stigande stjärnan Costas Nanga tar sikte på Europatitel

Publicerat

Costas Nanga Boxning Maximum Sports
Vänster bild: Atunya Performance. Höger bild: Askari Fightwear

Svenska boxartalangen Costas Nanga har på kort tid etablerat sig som ett av de hetaste namnen i Europa.

Nanga gjorde sin proffsdebut i november 2021 och har sedan dess samlat ihop ett matchfacit på 12-0, varav åtta vinster kommit via knockout. Medan många boxare väljer att utöka sitt matchfacit med enkla matcher i början av karriären, har den 28-åriga Stockholmsbon valt att istället snabbt klättra i rankingen.

I sin senaste match vann han mot den tidigare obesegrade Bernardin Jakaj på österrikarens hemmaplan. Jakaj var rankad som nummer 40 i världen, men trots detta kände sig Nanga mer än bekväm – både inför och under matchen.

– Jakaj var absolut ett steg upp i karriären, sade Costas Nanga till Frontkick. Han är en fighter med 16-0, som också är rankad 40 i världen, som jag mötte på hans hemmaplan. Det var min tuffaste match, men rent sportsligt, det som hände i ringen, var det också en av mina bekvämaste matcher. Jag kände mig aldrig hotad någon gång i fighten. Jag tyckte att jag hade väldigt bra kontroll över hela fighten och över honom som motståndare.

–Kolla på de största mästarna, som Mayweather, Anthony Joshua och många andra mästare. Kolla på dem, vilka de möter  under sina första två år.

Nanga kom att imponera mot Jakaj och nu ser han fram emot att ta en välbehövd paus. Efter det sätter han siktet på en Europatitel.

– Nästa steg jag skulle vilja ta är att ta en Europatitel och bevisa att jag är bäst i Europa. Organisationen är EBU. Det råkar nämligen vara så att en kille som jag mötte i min tredje proffsmatch och vann på knock, Carlos Alberto Lamela, han är titelhållaren. Han har EBU-silverbältet just nu. Vi håller på att kika på möjligheter för att ge honom en returmatch där vi också slåss som bältet.

– EBU är det bältet vi siktar oss in på just nu. Sen får man se. Det kan dyka upp andra bättre, större matcher också. Vi håller ögonen öppna, men jag är sugen på en titel just nu.


MISSA INTE:
UFC-veteranen Madsen startar ny MMA-organisation i Danmark


Costas Nanga: ”Största valutan idag är publicitet”

I takt med att Costas Nanga bygger sin karriär så lägger han även märke till fler sidor av branschen.

– Nu är jag rankad 20-30 i världen. Nu börjar business-delen komma igång. Alla som är här uppe har visat sig vara väldigt duktiga talanger, duktiga idrottsmän. Det som urskiljer många av oss just nu är både det sportliga men också till stor del business-sidan, vem man är med och vem man inte är med. Nu sätter det igång.

– Den största valutan idag är publicitet. Vi har influencers som blir stora boxningsnamn på grund av publicitet. Det jag skulle kunna göra utanför boxningen är att öka mitt värde, alltså öka min publicitet, hur mycket jag syns. Det är en uppgift som jag tar på mig. Att synas mer och skapa mer värde. Då finns det en anledning för fighters att möta mig då jag har publicitet och kan attrahera pengar. Det är så jag tänker, men jag har ett team bakom mig som hjälper till med allt.

Du kan följa Costas Nanga på hans boxingsresa till toppen på bland annat hans Instagram här.