Connect with us

Senaste nytt

UFC-veteranen Madsen startar ny MMA-organisation i Danmark

Publicerat

Mark O Madsen UFC MMA MaximumSports

Den danske UFC-veteranen och OS-silvermedaljören Mark O. Madsen har startat sin egna MMA-organisation.

Brottartalangen utannonserade tidigare i veckan att han startar MMA-organisationen Dominance Fighting Championship. Den första galan kommer att gå av stapeln den 21 september i Köpenhamn och 39-åringen hoppas kunna hjälpa skandinavisk MMA att växa i Danmark, Sverige, Norge, Island och Finland. På sikt hoppas han även ta sig ut i Europa.

– Vi vill ta med oss underhållning i världsklass till hjärtat av Köpenhamn och skapa shower värdiga Las Vegas, sade Mark O. Madsen under en presskonferens. Vi tror att det finns en marknad och att vi i Europa också förtjänar den här underhållningen.


MISSA INTE:
UFC Saudi Arabia med Felipe Lima – Matchkort och svenska tider


Madsen har tidigare arbetat med Cage Warriors då han bland annat arrangerade en MMA-gala i Danmark 2019. Dominance FC är dock hans egna projekt och markerar nästa steg i hans kampsportskarriär.

Madsen kom att pensionera sig från MMA i januari och sätter nu fullt fokus på att hitta lokala talanger i Skandinavien och Europa. Till sin hjälp kommer han att ha sin manager Ali Abdelaziz, som Madsen säger kommer att hjälpa honom på vägen.

Dominance FC har redan skrivit kontrakt med sin första fighter då Madsen meddelade att den grekisk-romerske brottaren Rajbek Bisultanov, som är en EM-guldmedaljör, kommer att göra sin proffsdebut på Dominance FC:s första gala i september. I MMA-kretsar är tjetjeniern Bisultanov kanske mest känd som träningspartner åt UFC-stjärnan Khamzat Chimaev.

Madsen säger att Bisultanovs motståndare och fler matcher kommer att utannonseras inom kort.