Connect with us

Boxning

Team Ngannou inför megamatchen: ”Redo att chocka världen”

Publicerat


Nyheter

Team Francis Ngannou inför megamatchen: ”Redo att chocka världen”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

I natt kommer den forne UFC-mästaren Francis Ngannou att gå sin andra proffsboxningsmatch – mot ingen mindre än den brittiske världsmästaren Anthony Joshua. 

MEd tanke på erfarenhetsskillnaden skulle det utifrån kunna ses som en ojämn matchning, men baserat på Ngannous imponerande insats mot världsmästaren Tyson Fury i sin debut, så är ses matchen som betydligt jämnare. 

I ett framträdande under The MMA Hour talade Ngannous coach Dewey Cooper ut om matchen och menade att de är redo att bjuda på en skräll. 

– Tyson Fury kan sänkas, men han tar sig upp igen, sade Dewey Cooper på The MMA Hour. Han har blivit sänkt  i många matcher, även flera gånger, men han tar sig upp igen och fortsätter slåss. Vi kan inte säga detsamma om Joshua. Så det är bara enkel matematik. Rent aritmetiskt måste man säga att Tyson Fury definitivt är mer stryktålig, med en bättre haka.

– Francis är redo att köra. Han är redo att chockera världen igen. Blixten kommer att slå ner igen.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Sänkte Tyson Fury

I sin professionella boxningsdebut förra hösten var det få som gav Ngannou en chans. Han började med kampsport sent i livet och trots att han nådde toppen av UFC och stoltserade som mästare, så framstod Fury som en alldeles för stor utmaning. 

Trots det inledde Ngannou starkt och i en stor överraskning sänkte han även Fury i den tredje ronden. Trots  det började Fury sakta men säkert hitta sin rytm och tog över matchen – men gjorde det inte på övertygande sätt. 

Medan vissa anser att Fury inte tog matchen på allvar, så visade det prov på vad Ngannou är kapabel till mot världseliten. 

Läs mer

Kan Francis Ngannou skrälla i natt? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter