Connect with us

Exklusivt

AFN lanserar realityserie och turnering – med Alexander ”The Mauler” Gustafsson

Publicerat

Alexander Gustafsson Volkan Oezdemir UFC MMA AFN

Det står nu klart att UFC-stjärnorna Alexander Gustafsson och Volkan Oezdemir kommer att leda AFN:s nya storsatsning ”Road to Glory”.

Maximum Sports kan avslöja att AFN Road to Glory kommer att dra igång i höst och bjuder på en åtta-manna turnering som sträcker sig över tre galor under hösten 2024 och våren 2025. Det är ännu oklart vilka viktklasser som kan vara aktuella.

Vad vi dock vet är att den svenska UFC-pionjären Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer att agera tränare för Team Gustafsson. Han kommer att ställas mot Team Oezdemir som leds av den topprankade lätt-tungviktaren Volkan Ozdemir, som numera är bosatt i Sverige.

– Coacherna för lagen är inga mindre än ”The Mauler” Gustafsson och ”No Time” Oezdemir, säger Mohammad Babadivand, VD för AFN och en av nyckelpersonerna bakom projektet. Turneringen kommer också att bli en actionfylld realityserie. Det här kommer att bli riktigt stort!


MISSA INTE: Josefine Knutsson ser fram emot ”väldigt aggressiv UFC-fight”


AFN: Team Alexander Gustafsson vs Team Volkan Oezdemir

Det hela kommer att kulminera i en finalgala som ännu saknar datum och plats. Babadivand berättar för Maximum Sports att det kommer att börja hållas uttagningar till Road to Glory efter sommaren, och att det hela kommer att filmas och sändas i ett upplägg som påminner om UFC:s långkörare The Ultimate Fighter, något som ännu inte har setts i Sverige eller Norden.

Det kommer bli en unik upplevelse för några av skandinaviens bästa fighters att visa att de har vad som krävs för att tävla i den absoluta toppen.

Det är ytterligare ett steg i rätt riktning för teamet bakom Allstars Fight Night. Deras MMA- och grappling-tävlingar har kommit att bli riktigt populära och den 29:e juni kommer de att hålla AFN 7 i Solna, där matchkortet än så länge bjuder på långt över tjugo matcher, varav tre titelmatcher och sluttampen i deras turneringar.