Connect with us

Exklusivt

Megic Mike på KFC-lunch med autistiska Tony – efter modiga TikTok-videon: ”Snackade om MMA”

Publicerat

Tony Nguyen Megic Mike Livet som autist Maximum Sports Svensk MMA

På TikTok-kontot @LivetSomAutist gör 23-årige Tony Nguyen från Halmstad videos om hur det är att leva med autism. Tony är kampsportsintresserad, tränar själv på Sammon Decker Gym och gör även MMA-content på TikTok där han har närmare 4000 följare.

Nyligen skulle Tony bege sig till Köpenhamn för att se en konsert med Olivia Rodrigo. Då valde han att be sina följare om hjälp, eftersom att han inte hade några vänner att gå med och helst inte ville gå dit ensam. Ett modigt drag, som togs emot väl då flera började tagga sina vänner som också skulle gå på samma konsert och bjuda in Tony att ta sällskap.

Tony gjorde två videor, en på svenska och en på engelska, som sammanlagt har över 130 000 visningar och hundratals kommentarer. En som kommenterade var ingen mindre än TikTok-stjärnan, artisten och fightern Megic Mike.

”Jag följer gärna med dig Tony!” kommenterade Megic Mike, som har över 1,4 miljoner följare på plattformen.

Åt lunch med Megic Mike på KFC: ”Snackade om FCR”

Det visade sig att Megic Mike inte hade möjlighet att gå på konserten. Däremot träffades de ändå, och åt lunch tillsammans på KFC.

– Vi snackade om MMA, berättar Tony Nguyen för Maximum Sports och fortsätter:

– Vi snackade om helgens FCR, och om Samuel Bark. Och så pratade vi om predictions, vilka som vinner på FCR 20. Han sa även att han ska gå en match i MTFL, och sen kanske gå en till amatörmatch till hösten och sen ska han redan göra proffsdebut i MMA nästa år. Han ska gå ner 20 kg, från superheavyweight till heavyweight.

Hittade du någon att gå på konserten med sen?

– Ja, jag träffade två svenskar som jag fick hänga med, så det gick bra för mig på konserten.

Vad fick dig att göra de där TikToksen? Var det läskigt att ”put yourself out there” på det sättet?

– I början var det läskigt, frågade mig själv varje dag om det var en bra idé eller inte. Har stämplat mig själv som autistisk och vissa skrattar. Jag funderar fortfarande på om det var en bra idé eller inte. Halva Halmstad har sett mitt konto, före detta klasskamrater och så vidare. Så det kan vara lite pinsamt.

Vad får dig att fortsätta?

– Jag får väldigt mycket stöd på TikTok från de som kollar på mina videor och kommenterar. Jag försöker utmana mig själv trots att jag har autism och social fobi, jag tänker inte låta det hindra mig från att leva mitt liv. För fem år sedan vågade jag inte ens åka buss själv. För två år sedan åkte jag tåg själv för första gången. Kanske kan andra relatera till mina videor och inspireras.

Avslöjar: Kan bli match i augusti

Megic Mike spelade också in en TikTok-video med Tony, där han skämtsamt utmanar UAE Warriors-mästaren Samuel Bark till match.

– Han var en snäll kille, jag ska träffa honom oftare, säger Megic Mike om Tony.

När ska du gå match i Muay Thai For Life?

– Jag ska kanske gå match i augusti.

Megic Mike har hittills gått tre MMA-matcher och vunnit två av dem. Det återstår att se hur det går i thaiboxningsringen härnäst.

Megic Mike MMA Thaiboxning Maximum Sports

Megic Mike är hittills 2-1 i MMA klass-B. Foto: Chris Önnerby / Käftsmällspodden

Läs mer: Megic Mike ger sig in i thaiboxning – avslöjar: ”Jag ska köra på MTFL”