Connect with us

Hetast Just Nu

JUST NU: Karl Albrektsson skriver på för PFL!

Publicerat

Nu är det klart: den svenske lätt tungviktaren ”King” Karl Albrektsson (14-5) kommer att debutera i PFL!

Debuten sker på PFL 5: 2024 Regular Season den 21 juni mot Laurynas ”Captain Lithuania” Urbonavicius (14-1) från Liatuen!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tränar under legendaren

Albrektsson tränar på Pancrase med veteranen Omar Bouiche som huvudcoach. Än så länge är Albrketsson obesegrad i Sverige, hans enda förluster har skett mot toppmotstånd som Jiri Prochazka i stora organisationer som RIZIN.

I oktober 2019 debuterade Albrektsson i Bellator mot den forne UFC-stjärnan Phil Davis och förlorade via TKO.  Därefter vann ”King” fyra raka matcher. Två av de segrarna skedde i Superior Challenge och två i Bellator – bland annat mot Viktor Nemkov, bror till Bellatormästaren Vadim Nemkov.

Efter två raka förluster i Bellator återvände Albrektsson till Sverige för att utmana Ederson Macedo; lätt tungviktsmästare i Superior Challenge, om titeln. Albrektsson briljerade och vann via blodig TKO i den första ronden.

Urbonavicius har hela nio vinster via T/KO och äntrar mötet med åtta segrar i ryggen – inklusive en vinst över den forne UFC-fightern Ildemar Alcântara.

Läs mer

Hur går det för Karl Albrektsson i PFL?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!