Connect with us

Exklusivt

William Swärd om storvinsten: ”Kom förberedd på ett krig”

Publicerat

I helgen kunde den svenske supertalangen William ”Laser” Swärd från Växjö rada upp ännu en seger och är fortsatt obesegrad inom A-klass-MMA. Detta var efter ett möte med den finske MMA-mästaren Verneri Hakkinen på Allstars Fight Night (AFN) 6.

Swärd lät sin patenterade press visa sig och han var även nära på att få avslut via TK i den andra ronden men i slutändan segrade ”Laser” via enhälligt domslut.

Trots sin unga ålder så ser Swärd väldigt moget på matchen och tar ödmjuka lärdomar med sig från finnkampen.

– Jag har nu 6-0-0 i MMA A-klass, säger Swärd till Maximum Sports. Jag kom förberedd på ett krig och även om jag till stora delar dominerade Hakkinen både stående och på hans eget game på marken och var nära att avsluta honom flertal gånger, så var detta ingen lätt match. Han var stark och mycket lurig på marken, men jag lärde mig en del nytt inför framtiden.

Under den senaste tiden har Swärd skapat ett namn för sig själv i Wolf Fight Promotion – där han även är regerande lättviktsmästare. En intressant statistik som följt Swärd är att han i A-klass vunnit nästan alla sina matcher på teknisk knockout i rond två. Växjöfighterns starkaste rond verkar vara den andra och det såg ut att leda till snabb seger där också när svensken hittade en stark position på marken och lät slagen hagla.

Hakkinen klarade sig till slut och även om Swärd hade tyckt om att bygga på den intressanta avslutsstatistiken så var segern det mest väsentliga.

– Jag går alltid för avslut, det är min fightstil, men denna gång fick jag gå tre ronder, och det tror jag var bra för min utveckling. TKO i rond två är alltid kul, men det viktigaste är att alltid vinna!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Just nu har både jag och Anton andra planer”

Hakkinen var en både meriterad och talangfull motståndare. Det finns särskilda aspekter av sitt game som Swärd fick ta till sig. Medan alla segrar är viktiga då de är viktiga byggblock i Swärds imponerande matchfacit, så ser han fortfarande sitt första titelförsvar i WFP som sin största seger då han tvingades gräva djupt för att få med sig segern.

– Detta var en hård och bra match! I denna match fick jag även öva på att hålla pressen uppe, kontrollera matchen överallt och att vinna, även om jag kanske inte kunde avsluta min motståndare då. Varje nästkommande match är alltid den viktigaste, men matchen jag troligen rankar högst är mitt titelförsvar mot Benjamin Hajijan på Wolf i Kalmar förra året. Där fick jag verkligen ingen bra start, men mitt fightinghjärta var större, mitt pannben var hårdare, och jag bara vägrade att förlora, utan vände underläge till en hård dominant seger.

En av de största snackisarna kring Swärds karriär på sistone har varit rivaliteten mellan honom och Anton Ringvall. Medan bägge fighters är respektfulla så har det utan tvekan hettat till mellan dem också.

Stridsyxan är inte begravd, eftersom de fortfarande förväntar sig att mötas inom en nära framtid. Men stridsyxan används åtminstone inte mot varandra i dagsläget.

– Jag har inga issues med Ringvall, killen har SM Guld och EM Silver i Lättvikt, så det är klart att han är en jävligt bra fighter. Men jag har alltid gillat Anton, och aldrig duckat en fajt mot honom, så jag fattade ingenting när jag började läsa på sociala media mm, men vi har snackat privat och allt är utrett! Vi är två av Sveriges bästa lättviktare, så våra vägar kommer att korsas i buren, då vi båda två vill ha fighten. Men just nu har både jag och Anton andra planer, jag går direkt tillbaka in i fightcamp, medan Anton dels skall gå final i AFN turneringen.

Det är ännu inte klart vem Swärd möter härnäst eller när den matchen går av stapeln. Enligt källor till Maximum Sports förväntas dock Swärd få en match mot en meriterad motståndare på en stor gala i Sverige inom kort.

Oavsett var det sker så är dock Swärd alltid redo att hugga ner motståndet.

Läs mer

Vem borde William Swärd möta härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!