Connect with us

svenska fighters

Alexander Lööf blir utmanad av Cage Warriors-mästaren!

Publicerat

Liam Gittins Alexander Lööf Maximum Sports
Photo via Cage Warriors

Den svenska MMA-talangen Alexander Lööf kan komma att slåss om bantamviktstiteln efter den 20 juli.

Den nuvarande bantamviktsmästaren Liam Gittins kom nyligen att avslöja att han kommer att möta vinnaren av den Prize Fighter-turnering som Lööf är del utav. Inte nog med det, Gittins kom också att säga att han tror att Lööf vinner turneringen och passade på att kasta en känga åt svenskens håll.

– Min förutsägelse inför turneringen är att Alexander Lööf vinner, sade Gittins i en video. Det känns som att han är jokern i tävlingen och så länge som han klarar vikten så tror jag att han kommer att vinna. Jag skulle älska chansen att möta Lööf för det skulle ge mig chansen att besegra honom snabbare än Luke Riley gjorde.


MISSA INTE:
Khamzat Chimaev anklagad för kryptobedrägeri – managern kommenterar


Cage Warriors: Liam Gittins vs Alexander Lööf?

Alexander Lööf har ett samlat matchfacit på 6-1 där hans enda förlust kom mot Luke Riley i en av fjolårets bästa matcher. Lööf var nära på att avsluta Riley men kom att förlora matchen via TKO i tredje och sista ronden. Sedan dess har Lööf återvänt till vinstkolumnen med en domslutsvinst mot Andrey Tyshchenko den 1 juni.

Lööf nästa match kommer att vara mot Aidan Stephens den 20 juli, och skulle Lööf vinna så kommer han att säkra en plats i finalen. I vinstpotten ligger över en halv miljon kronor och en titelmatch mot Gittins.

Gittins vann bantamviktstiteln i november i fjol och har än så länge hunnit med ett titelförsvar. ”Nightmare” Gittins har en vinstsvit på sex raka där merparten kommit via avslut.