Connect with us

Senaste nytt

Jönköpingfightern gör proffsdebut i lätt tungvikt!

Publicerat


Nyheter

Jönköpingfightern gör proffsdebut i lätt tungvikt!

 

By Sofia Gembel

Foto: Patrik Persson

En av Sveriges stora MMA-talanger på amatörscenen är nu klar för att göra sin proffsdebut, nämligen Jönköpingfightern Alfred Olsson!

Olsson kommer göra debuten i maj på Wolf Fight Promotion 10, som äger rum i Jönköping. Vem han kommer möta i buren är ännu inte officiellt, men matchen kommer vara i 93 kg. Det var Kimura.se som avslöjade nyheten. 

Hans senaste match var också i Jönköping, på Wolf Fight Promotion 7. Där mötte han Niwar Barwari, och Olsson vann matchen via enhälligt domslut. 

Han tränar på en klubb i Jönköping som heter King Pin Grappling och i somras graderade Olsson till brunt bälte. I hans senaste match fick vi se han dominera med sin brottning och grappling i buren.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tidigare representant för det svenska MMA-landslaget

Olsson har idag ett matchfacit på 3-2. Han gjorde sin amatördebut på Wolf Fight Promotion 3, där han ställdes mot Rafael Kveldstad som slutade som segrare via delat domslut. Därefter vann Olsson sin andra amatörmatch mot Josef Al-Zubeidy

Efter att ha gått två amatörmatcher åkte han sedan till Belgrad för att representera det svenska MMA-landslaget 2022. Tyvärr förlorade han mot Dževad Baltić från Serbien. 

Olsson kom tillbaka till Sverige och en månad senare såg vi honom vinna över Ahmed Aljarkas via enhälligt domslut på Wolf Fight Promotion 6.

Olsson har uttryckt sig om att han vill gå några fler matcher som proffs på Wolf Fight Promotion, samt även i andra organisationer om det erbjuds. Han har som mål och dröm att i framtiden även synas på internationella organisationer.

Läs mer

Vem tror du Olsson kommer möta i proffsdebuten?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter