Connect with us

Senaste nytt

Andreas Ståhl avslutar sin motståndare på 12 sekunder och är fortsatt titelmästare!

Publicerat


Nyheter

Andreas Ståhl avslutar sin motståndare på 12 sekunder och är fortsatt titelmästare!

 

By Sofia Gembel

Foto: Yurika Palmqvist, Paul Souza & Kirill Medvedovskys Instagram (medvedovsky_b1)

Den maxade huvudmatchen på kvällens hajpade gala Battle of Botnia 8 ägde precis rum i Umeå! 

Huvudmatchen var även en titelmatch, där den norrländska Andreas ”Real Steel” Ståhl gjorde sitt första titelförsvar i weltervikt! Utmanaren var den erfarna Bellator-fightern Kirill Medvedovski.

Galans titelmatch pågick inte längre än 12 sekunder, där Ståhl la en huvudspark i Medvedovskis huvud, som fick honom att falla ner på mattan. Ståhl följde efter och delade ut hård ground and pound. 

Ståhl besegrade Medvedovski via TKO (spark uppföljt med slag) 12 sekunder in i första ronden och han är fortsatt titelmästare!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

UFC-fightern vs. Bellator-fightern

Ståhl tog plats på hemmaplan ikväll, som även är staden han gjorde sin proffsdebut i. Och han gick in i buren med två raka segrar i ryggen. 

Tidigare i år såg vi honom på Battle of Botnia 7, där han besegrade brasilianska Gabriel Barreiro via domslut. Vinsten innebar även att Ståhl vann titeln i weltervikt, som han ikväll försvarade. 

Ståhl har tävlat i många år och vi har sett honom vinna på galor som Superior Challenge, Heroes FC och Cage Warriors. Den svenska fightern har även gått matcher på UFC! Här har han mött Gilbert Burns och Santiago Ponzinibbio.

Medvedovic är en rutinerad fighter som har gått 30 proffsmatcher. Han gjorde entré ikväll med två raka segrar i ryggen, där dessa vinsterna var via avslut i första ronden.

Han har svart bälte i BJJ och hans talang på mark ser vi även i statistiken över hans vinster. Nästan 60 % av vinsterna har han nått via submissions. 

Fyra av hans trettio matcher har han gått på Bellator, samt att han har tidigare ställts mot fighters som James Gallagher och Olli Santalahti

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter