Connect with us

Senaste nytt

Anton Turkalj klar för ny match i UFC – möter obesegrad knockoutartist

Publicerat


Nyheter

Anton Turkalj klar för ny match i UFC – möter obesegrad knockoutartist

Publicerat 27 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske lätt tungviktaren Anton ”The Pleasure Man” Turkalj (8-1) är nu inbokad för nästa match i UFC och kommer att ställas mot brasilianaren Vitor ”Icao” Petrino (7-0).

Foto: Brave CF

Mötet mellan Anton Turkalj och Vitor Petrino kommer att ske på UFC Vegas 71 den elfte mars. Galan toppas av med ett spännande bantamviktsmöte mellan den forne mästaren Petr Yan och den glödheta talangen Merab Dvalishvili

Läs mer

Gjorde UFC-debut på kort notis 

Göteborgaren Turkalj har representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt och sadlade om till proffs mot slutet av 2018.

Efter fyra rak segrar via avslut fick Turkalj kontrakt med Brace CF och gick sin första match i organisationen i Stockholm under sommaren 2020. ”The Pleasure Man” fortsatte rada upp segrar och avslutade tre raka motståndare – inklusive en via spektakulär spinning back fist. 

Den segern gav svensken en chans i Dana Whites Contender Series där han besegrade Acacio dos Santos via domslut. Det räckte inte för omedelbar titelchans men Turkalj erbjöds en chans mot Jailton Almeida – på kort varsel i en högre vikt än vanligt. Turkalj kämpade tappert men blev nedtagen och avslutad av den brasilianske grapplingexperten. 

Petrino har tävlat professionellt sedan 2015 och har visat sig vara en kraft att räkna med. Han vann sex raka matcher, fem via knockout, för att säkra en chans i Contender Series. Väl där knockade han Rodoflo Bellato i den andra ronden och tilldelades ett UFC-kontrakt därefter. 

Hur går det för Anton Turkalj mot Vitor Petrino? 

ANNONS

Fler Nyheter