Connect with us

Senaste nytt

Christopher Bajo erbjuden returmatch – efter kontroversiella förlusten

Publicerat

I helgen åkte Malmöthaiboxaren Christopher ”El Bandido” Bajo över sundet för att ta sig an den danske veteranen Frederik Winter på UNITE Championship i Köpenhamn.

Efter fem oerhört jämna ronder gick matchen till poängdomarna, där två utav tre utsåg hemmafavoriten Winter till segrare.

Nu har organisationen UNITE Championship officiellt annonserat Bajo som nästa titelutmanare i en returmatch som planeras ta plats i ”El Bandidos” hemstad Malmö.

Detta blev klart via ett inlägg på sociala medier:

”Extremt jämnt delat domslut i huvudmatchen”

”På grund av den fantastiska prestationen från bägge fighters har UNITE valt att sätta Christopher Bajo som den förstarankade titelutmanaren, därmed kommer Frederik Winter inte kunna försvara sin titel mot någon annan innan en returmatch mot Christopher Bajo. UNITE håller samtal med flera olika lokaler i Malmö, där returmatchen om titeln kan äga rum under våren 2025.”

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UNITE Championship (@unite_championship)

”Bajo vann, 100%”

I inlägget fanns det flera kommentarer från personer inom fightingsfären som ansåg att Bajo förtjänade segern.

– Bajo vann, 100%, skrev toppfightern Amir El-Dakkak på inlägget. All respekt till Winter men jag tror att han vet vem som vann innerst inne! Kärlek och respekt till Winter men vi måste vara ärliga.

– Gud vet att Bajo vann, skrev MMA-tungviktaren Wesley de Souza.

Maximum Sports nådde ut till Bajo som hade följande att säga om returmatchen: ”Klart jag ska få rematch, allt annat vore löjligt”

Härnäst väntar dock MMA-buren för Bajo. Han planeras gå welterviktsmatch på Superior Challenge 27 i Stockholm lördag den 25 maj. Det är den rutinerade norrmannen Joachim ”Ninja Viking” Tollefsen som står för motståndet i en match som lär bli oerhört tilltalande för fansen.

Läs mer

Tror du Christopher Bajo vinner titeln i en returmatch mot Frederik Winter?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!