Connect with us

Senaste nytt

Första EM-matchen för Sverige avklarad! Resultat: Benjamin Hajijan vs Ori Sarusi

Publicerat


Nyheter

Sverige vinner första matchen!

Publicerat september 27, 2022

By Erik

EM är igång med en svensk vinst när Benjamin Hajijan vinner på delat domslut!

För några minuter sedan gick Benjamin Hajijan från Redline Training Center först ut för sveriges del i årets EM-turneringen i Italien. Ori Sarusi från Israel stod för motståndet och matchen gick i fjärdervikt (65,8kg) i juniordivisionen.

Svensken, med en stark grapplingsbakgrund, initierade en nedtagning direkt och fick ner motståndaren på backen.  Där spenderas sedan resten av ronden där svensken inte direkt hotade men utdelar tillräckligt med slag från helguard och halvguard för att få stanna på backen. Det är först sista 30sekunderna som Sarusi visar något initiativ och attackerar med en omoplata som Hajijan ganska lätt tar sig ur.

Andra rond börjar avvaktande för att sedan närmare en minut in återigen landa på backen när Hajijan går på nedtagning och Sarusi då hoppar guard. Även denna rond ganska så stiltje därefter med svensken ovanpå.

Tredje rond börjar rappare stående från Hajijan där han träffar en del med in-och-ut attacker. Israelen går då på egen nedtagning men Hajijan sprawlar bra och vänder till en egen nedtagning istället och kontrollerar sedan resten av ronden förhållandevis enkelt.

En ganska övertygande, men säker, seger från svensken. Dock på delat domslut då en av domarna något överraskande hade Israelen som vinnare.

Bra start för Hajijan i sin landslagsdebut och en lika bra start för Sverige dag 1!

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter

Annons