Connect with us

Senaste nytt

Gilbert Burns tillbaka efter Khamzat-fajten – krossar världstolvan

Publicerat

 

Nyheter

Gilbert Burns dominerar totalt – tillbaka efter Khamzat-fajten

Johan Taliercio

22 januari 2023 05:20

av Johan Taliercio

Gilbert Burns dominerade totalt i sin återkomst till oktagonen på UFC 283 i Brasilien. ”Durinho” avslutade sin motståndare Neil Magny redan i den första ronden – men valde inte att utmana svenske Khamzat Chimaev efteråt.

– Colby Covington, jag kommer efter dig, sade Burns efter vinsten.

Gilbert Burns Neil Magny UFC 283 Maximum Sports

Under lördagsnatten fick vi se Gilbert Burns återvända till oktagonen då han tog sig an Neil Magny på UFC 283 i Rio de Janeiro.

Detta var Burns första UFC-fajt sedan den tuffa förlusten mot den svenske storstjärnan Khamzat Chimaev. Och ”Durinho” stod för en riktigt imponerande återkomst.

Redan i den första ronden kunde Burns relativt enkelt ta ner Magny på mattan. Brassen tog sig sedan snabbt till mount och kunde därefter avsluta Magny via submission.

Läs mer: Här viftar UFC-stjärnan med vapen: ”Våldta din fru”

– Alla ni som springer iväg från mig, jag kommer efter er. Jag kommer att bli champ, sade en minst sagt taggad Burns i intervjun efter vinsten.

Burns valde därefter att skicka en utmaning – men inte till Khamzat Chimaev. Han valde i stället att kalla ut den kontroversielle toppwelterviktaren Colby Covington, som inte fajtats sedan i mars förra året.

– Jag kommer att submitta alla. Colby Covington, jag kommer efter dig! utropade ”Durinho”.

Läs vidare:

ANNONS

Fler Nyheter