Connect with us

Senaste nytt

Göteborgsderby på Muay Thai For Life 5.0!

Publicerat

 

Nyheter

Göteborgsderby på Muay Thai For Life 5.0!

Publicerat februari 1, 2023

By Lisa Melin Johansson

På föregående upplaga av Muay Thai For Life (MTFL) lanserades ett nytt koncept med ett underkort bestående av lokala talanger. Ett riktigt uppskattat initiativ som vi kommer få se även på supergalans femte upplaga. Nu annonseras underkortets första möte: Viktor Schiller vs. Jakob Looström!

Konceptet med ett underkort gjorde stor succé på MTFL4.0, där två av kortets matcher belönades med bonusar á 25 000 kr som delades ut av Käftsmällspodden. Syftet med underkortet är att ge lovande amatörer en chans att visa vad de går för, och att de på kommande galor förtjänar en plats på huvudkortet.

Den 4 mars är det dags för MTFL 5.0 i Göteborg, och som uppladdning inför galans huvudkort kommer vi få se ett riktigt spännande derby mellan två lokala talanger.

Läs mer: Svensk thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Viktor Schiller representerar Lejonkulan, som gång på gång omnämns som en av Sveriges absolut främsta klubbar, där han tränar med stjärnor som Nicholas Bryant och Robin Sundlöf. 24-åringen har lika delar thai – och kickboxningsmatcher i ryggen, och tog 2021 hem silvret på SM i kickboxning.

Masthuggets Kampsportsklubbs Jakob Looström har länge varit med i spelet, och började träna thaiboxning redan 2004. Under åren har han samlat på sig tjugo matcher, och även tävlat i Thailand.

Matchen går under B-klassregler i -71 kg.

Läs mer: MTFL 5.0: Rivalerna gör upp en tredje gång – vinnaren tar ALLT!

Till skillnad från huvudkortet så streamas underkortet inte på den globala streamingplattformen DAZN, utan är exklusivt för de fans som är på plats för att heja på sina lokala fighters.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter