Connect with us

Senaste nytt

Guram ”The Georgian Viking” tillbaka för ny UFC-fight!

Publicerat


Nyheter

Guram ”The Georgian Viking” tillbaka för ny UFC-fight!

Publicerat april 14, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter ett långt uppehåll är äntligen den svenske lättviktaren Guram Kutateladze redo för återkomst till UFC. 

I helgen fick fansen en påminnelse om att den nya generationen av svenska UFC-fighters är redo att ta för sig. Det är dock inte enbart Khamzat Chimaev som står för den svenska UFC-invasionen.

MMA-journalisten Mike Heck kunde nyligen meddela att svensk-georgiern Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze (12-2) bokats för ett möte med Damir Ismagulov (23-1) från Kazakstan. Matchen sker den 18 juni på en ännu obestämd plats.

Läs mer:

Efter att ha radat upp hela åtta raka segrar, inklusive en knockoutvinst över forne UFC-fightern Felipe Silva, fick Guram en chans att tävla i oktagonen i oktober 2020.

Han ställdes mot obesegrade Mateusz Gamrot – före detta dubbelmästare i stororganisationen KSW. Det blev en jämn tillställning där bägge fighters hade sina stunder. Efter full tid segrade Guram via delat domslut. Sedan dess har han dock brottats med en allvarlig knäskada som hindrat honom från tävling.

Ismagulov sitter på en imponerande 18 matcher lång vinstsvit och han har i tysthet radat upp fyra raka segrar i UFC. För tillfället har han besegrat topplättviktare som Thiago Moises och Joel Alvarez.

Hur går det för Guram Kutateladze mot Damir Ismagulov? 

Annons

Fler Nyheter