Connect with us

Senaste nytt

Hjärnforskaren sågar Dana Whites Power Slap: ”Borde skämmas”

Publicerat


Nyheter

Hjärnforskaren sågar Dana Whites Power Slap: ”Borde skämmas”

Publicerat januari 20, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Hjärnforskaren Chris Nowinski höll inte tillbaka i sitt skoningslösa sågande av Dana Whites nya ”kampsportsliga” Power Slap: Road to the Title.

Den kontroversiella serien hade premiär igår och det har varit minst sagt polariserande reaktioner från fans. ”Matcherna” går ut på att deltagare ska örfila varandra så hårt de kan, tre gånger var. Om båda två håller sig på fötterna går matchen till ”domare” som utser en vinnare.

Nowinski menar dock att avsaknandet av försvar gör det hela betydligt farligare än det verkar. Han tog till Twitter för att totalsåga både White samt TBS – bolaget som sänder programmet. 

 – Detta är så sorgligt, skrev Nowinski på Twitter. Notera hållningen i samband med den första hjärnskadan. Han kanske aldrig blir densamma. Dana White och TBS borde skämmas. Detta är ren exploatering. Vad kommer härnäst, ”Vem kan överleva en knivhuggning”?

Läs mer

”Exploatering”

Konceptet med ”Power Slap” växte fram efter att liknande organisationer anordnade tävlingar i Ryssland och Östeuropa. Ett klipp från en liknande tävling blev viral i veckan då en tävlande fick så pass extrem svullnad att han inte var igenkännbar.

 – Jag tror att vuxna kan ta beslutet att utföra farliga arbeten om de förstår riskerna och rimliga åtgärder tas för att skydda de, lade Nowinski till. Men slag mot huvudet utan försvar är bara sorgligt. Det påminner oss om att de som inte tar risker ofta exploaterar de som gör det.

Det tragiskt ironiska med det hela är att Power Slap: Road to the Title hade premiär drygt två veckor efter Dana White-skandalen – då han smällt till sin fru upprepade gånger på en nyårsfest i Mexiko. Allt fångades på film men trots det kommer White inte få några konsekvenser.

Hur ställer du dig till Dana Whites Power Slap?  

ANNONS

Fler Nyheter