Connect with us

Senaste nytt

Jon Jones vs Ciryl Gane och flera andra stormatcher bokade!

Publicerat


Nyheter

Jon Jones vs Ciryl Gane och flera andra stormatcher bokade!

Publicerat 15 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

2023 har nyss börjat men årets troligtvis största match är redan annonserad: Jon Jones mot Ciryl Gane!

UFC Vegas 67 gick nyligen av stapeln och UFC:s vd Dana White tog tillfället i akt att annonsera flera enorma matcher som fått igång fansens intresse! Den största nyheten var onekligen att Francis Ngannou lämnat ifrån sig titeln och att Jon Jones kommer att återvända mot Ciryl Gane för att göra upp om den vakanta tungviktstiteln!

Matchen äger rum på UFC 285 lördag den fjärde mars.

Utöver det kunde White även informera om UFC 286, som går av stapeln ett par veckor senare den artonde mars i London. I huvudmatchen kommer Leon Edwards att göra sitt första titelförsvar i en trilogimatch mot Kamaru Usman. Den delade huvudmatchen består av ett hett lättviktsmöte mellan Justin Gaethje och Rafael Fiziev

 

Läs mer

UFC London får heta tillskott

Jones återkomst har varit ett hett ämne i flera år, ända sedan han lämnade ifrån sig lätt tungviktstiteln med syfte av att sadla om till tungviktare i maj 2020. 

Som lätt tungviktsmästare var Jones dominans påtaglig och många ser honom som den bästa fightern genom tiderna. Återkommande problem i privatlivet och positiva test för otillåtna substanser har dock besudlat hans legat. 

Sist Jones tävlade besegrade han Dominick Reyes via ett jämn, kontroversiellt domslut. 

Gane är den mest framgångsrika franska fightern någonsin. Han har endast förlorat en gång; i ett jämnt krig mot Ngannou där små marginaler avgjorde i den allra sista ronden. Sedan dess har Gane återvänt till vinstkolumnen med en knockoutvinst över Tai Tuivasa

Edwards får en gyllene möjlighet på hemmaplan i England. Förra året chockade han världen genom att knocka Usman i den femte ronden av en match han var på god väg att förlora via domslut. 

Det var Usmans första förlust på nästan tio år, medan förlängde sin svit som obesegrad i elva raka matcher. 

Fiziev är ert av de hetaste tillskotten i den redan talangrika lättviktsdivisionen. Han sitter för tillfället på en sex matcher lång vinstsvit – hälften säkrade via knockout. I sitt senaste framträdande avslutade han veteran Rafael dos Anjos

Gaethje har utmanat om lättviktstiteln i två utav sina tre senaste matcher men han förlorat bägge via submission. Emellan de nederlagen bjöd Gaethje på ett av de bästa matcherna under 2021 i sin poängseger mot Michael Chandler.

Vem vinner: Jon Jones eller Ciryl Gane? 

ANNONS

Fler Nyheter