Connect with us

Senaste nytt

Lina Länsberg slår tillbaka mot fördomarna: ”Fullständigt skitsnack!”

Publicerat

Lina Länsberg . Foto_ Instagram @linalansberg


Nyheter

Lina Länsberg slår tillbaka mot fördomarna: ”Fullständigt skitsnack!”

Publicerat 21 april, 2022

BySebastian Vendel-Martinez

”Det finns ingen anledning att tro att mammor inte kan vara mer än enbart mammor.”

Lina Länsberg . Foto_ Instagram @linalansberg
Malmöiten och UFC-fightern Lina ”Elbow Queen” Länsberg är stolt mamma – men också mycket mer än så. Länsberg och hennes man; den forne UFC-fightern Hamid ”Akira” Corassani, fick barn förra året. Tidigare i år bokades hon sedan för ett returmöte mot UFC-svenskan Pannie Kianzad i en match som gick av stapeln förra helgen.  Det var en underhållande match där båda damer hade sina stunder men i slutändan segrade Kianzad via enhälligt domslut. 

Läs mer:

”Den kvinnliga kroppen och sinnet är något helt otroligt”

 Att tävla i UFC som mamma är inte direkt vanligt men det finns flera högt rankade mammor i UFC. UFC-mästarna Amanda Nunes och Julianna Peña samt grapplingexperten Mackenzie Dern är några av de mer kända. Det att vara mamma och kampsportare är dock fortfarande något som kan väcka uppseende och reaktioner även 2022.  I ett inlägg på sociala medier talade Länsberg ut om att vara mamma och UFC-fighter och bemötte även fördomarna om att en kvinnas liv som atlet är över när hon föder barn.  

– Jag får många frågor om moderskap och fighting och en sak som verkligen förvånar mig är att jag kunde amma genom hela processen som ledde fram till fighten. Hela träningslägret, under fight week, genom viktnedgången, precis innan och efter matchen. – Det finns ingen anledning att tro att mammor inte kan vara mer än enbart mammor. Tron att vi måste avsluta våra karriärer och stadga sig för att vi blir gravida och föder barn är fullständigt skitsnack. – Den kvinnliga kroppen och sinnet är något helt otroligt och det är dags att vi lär våra barn det. 

 För många år sedan var Länsberg själv av åsikten att hennes karriär förmodligen skulle ta slut när hon blev mamma. Sedan mötte hon UFC-mamman och före detta olympiska brottaren Sara McMann.  Länsberg förlorade ett domslut mot McMann men vann en väldigt viktig insikt. Hon insåg att mammor kan prestera lika bra på de högsta nivåerna som andra kvinnor. Det har hon själv bevisat nu och hon lär fortsätta bevisa det ett bra tag framöver. 

Vem borde Lina Länsberg möta härnäst? 

Annons

Fler Nyheter