Connect with us

Senaste nytt

ONE FC annonserar gigantisk titelmatch: Superlek vs. Rodtang!

Publicerat

 

Nyheter

ONE FC annonserar gigantisk titelmatch: Superlek vs. Rodtang!

Publicerat februari 8, 2023

By Lisa Melin Johansson

ONE Fighting Championship offentliggjorde tidigare i veckan matchningen som thai- och kickboxningsfans världen över väntat på: 25 mars är det upp till Superlek att försvara titeln mot Rodtang!

Superlek Kiatmoo9 anses av många vara en av världens absoluta bästa stående kamputövare, och är tidigare WBC-mästare samt Lumpinee Stadium Champion i två olika viktklasser. Sedan han år 2019 debuterade i ONE har Superlek regelbundet bjudit åskådarna på spektakulära uppvisningar, och efter vinsten mot Daniel Puertas 13 januari 2023 innehar han världstiteln i kickboxning i organisationens flugvikt.

Läs mer: Svensk Thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Liksom Superlek innehar Rodtang Jitmuangnon ett ONE-bälte i flugvikt, men då i thaiboxning, vilket han tog via vinst i mötet med Jonathan Haggerty i augusti 2019. Med över 250 vinster i ryggen redan innan sin 21-årsdag och två Omnoi Stadium-världstitlar, har han kallats för världens främsta thaiboxare pound-for-pound.

Mötet, som blir Superleks första titelförsvar, är planerat att gå av stapeln på ONE Fight Night 8 den 25 mars i Singapore. I Sverige streamas galan via watch.onefc.com.

Läs mer: Smilla Sundell vill slå ännu ett rekord – ONE:s yngsta fighter att… 

ONE har under de senaste åren vuxit till att bli en av världens ledande kampsportsorganisationer, och en måltavla inte minst för thaiboxare som drömmer om att ta sig till absoluta världstoppen. För nuvarande kan Sverige stoltsera med två ONE-stjärnskott i form av thaiboxaren Smilla Sundell, organisationens yngsta titelvinnare någonsin, och Zabaztian Kadestam, tidigare innehavare av welterviktsbältet och mellanviktsbältet i MMA.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter