Connect with us

Senaste nytt

Promotorn talar ut efter unga supertalangens tragiska bortgång: ”Hjärtkrossad”​

Publicerat

 

Nyheter

Promotorn talar ut efter unga supertalangens tragiska bortgång: ”Hjärtkrossad”

Publicerat 9 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den unga MMA-talangen Victoria Lee har lämnat oss alldeles för tidigt

I lördags kom ett tragiskt och chockerande besked som MMA-världen fortfarande håller på att smälta: den endast 18-årige supertalangen Victoria ”The Prodigy” Lee (3-0) har gått bort.

Lee ska gått bort den 26 december, men dödsbeskedet kom i lördags via hennes syster; ONE-mästaren Angela Lee.

Victoria Lee var den yngsta utav tre syskon, tillsammans med Angela och Christian Lee, som tävlade i ONE. Hittills har ingen dödsorsak avslöjats. Trots sin unga ålder så var Victoria inget annat än en skinande blivande stjärna som osade potential.

Läs mer

”vis, omtänksam och osjälvisk”

Nu har Chatri Sityodtong, vd för ONE Championship, uttalat sig om tragedin.

– Jag är hjärtkrossad av Victoria Lees bortgång, skrev Sityodtong på Facebook. Jag träffade Victoria först när hon var elva år gammal. Jag såg henne blomstra över åren som en kampsportare samt människa. Jag minns hur jag alltid tänkte på hur vis, omtänksam och osjälvisk hon var trots sin ålder. Givetvis var hon en extraordinär kampsportstalang redan då, men jag såg att hon var mycket mer än bara det.

– Victoria hade ett rent hjärta av guld och ett briljant sinne. Hon såg efter andra innan sig själv. Hon ville spendera sitt liv på att hjälpa världen. Jag kommer alltid minnas Victoria för den vackra och dyrbara själen hon var. Må du vila i frid, Victoria.

Victoria hade gått alla sina tre proffsmatcher i ONE och vunnit samtliga på avslut – inklusive en imponerande seger över tidigare obesegrade Victoria Souza.

MMA-världen är skakad och förbluffad över beskedet. Att dödsorsaken fortfarande är oklar präglar tragedin med mystik.

Maximum Sports beklagar tragedin djupt, redaktionens tankar går till familjen. Angela Lees avslutande text sammanfattar redaktionens budskap till alla läsare och till MMA-världen:

– Snälla, se efter era nära och kära. Fortsätt höra av er. Ge de kramar och berätta för de hur mycket de betyder för dig. Man vet aldrig.

Hur kommer du minnas Victoria Lee?

ANNONS

Fler Nyheter