Connect with us

Senaste nytt

Pannie Kianzad besegrar Lina Länsberg i blodigt krig!

Publicerat


Nyheter

Pannie Kianzad besegrar Lina Länsberg i blodigt krig!

Publicerat 17 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Två damer från Malmö möttes i natt i Lass Vegas för att göra upp i UFC. 

UFC-svenskorna Lina Länsberg och Pannie ”Banzai” Kianzad möttes i natt för andra gången i deras karriärer – den här gången i UFC.

Efter en relativt jämn inledning där Länsberg träffade med en hård höger lyckades Kianzad få en nedtagning och höll topposition till rondens slut  med slag från back mount. 

Länsberg inledde den andra ronden med en fin slagserie och hamnade snabbt i clinch. Väl där öppnade Kianzad upp ett såg på sin motståndare. Det var någorlunda jämnt därefter men Länsberg träffade sedan med en hård armbåge som sänkte Kianzad och öppnade upp ett sår på näsbryggan. ”Banzai” reste dock på sig direkt och klarade sig ronden ut. 

Damerna inledde den tredje i ett hårt tempo där bägge träffade med slag. Kianzad var något mer aktiv och höll sig på utsidan. 

Efter full tid segrade Kianzad via enhälligt domslut med siffrorna 29-28, 29-28, 29-28. 

Läs mer:

Liknande resor i UFC

Länsberg och Kianzad möttes först för nästan tio år sedan i Malmö. Det var en jämn match som avgjordes i den sista ronden när Kianzad avslutade Länsberg via TKO.  Därefter mötte båda mycket framgång. Länsberg vann en titel i Superior Challenge medan Kianzad blev bantamviktsmästare i Cage Warriors.  Båda skulle så småningom ta sig till UFC – men ingen av de segrade i deras första match i oktagonen. Länsberg ställdes mot Cris Cyborg, som vid den tiden var en av de mest dominanta fighters inom kvinnlig MMA. Svenskan förlorade via TKO i den andra ronden men gick vidare till att säkra flera fina vinster i UFC. Kianzad tog sig in i UFC via The Ultimate Fighter. Hon förlorade i finalen mot Macy Chiasson via submission och blev släppt från UFC. Efter en seger i Superior Challenge återvände hon till UFC, och trots förlust i sin återkomst inledde hon därefter en imponerande vinstsvit. 

Vem borde Pannie Kianzad möta efter vinsten över Lina Länsberg?

Annons

Fler Nyheter