Connect with us

Boxning

Ryan Garcia utesluten ur WBC efter upprepade rasistiska utspel

Publicerat

Ryan Garcia boxning

Toppboxaren Ryan Garcia har uteslutits från World Boxing Council (WBC) efter sina senaste utspel på sociala medier.

Det är ytterligare ett nederlag för den 25-åriga Garcia, som den 20 april besegrade Devin Haney i en hyllad insats, men som därefter testade positivt för otillåtna preparat. Vinsten mot Haney har sedan dess ogiltigförklarats och han avtjänar numera en årslång avstängning från New York State Athletic Commission.

Nu står det även klart att WBC-chefen Mauricio Sulaiman utesluter Garcia från boxningsorganisationen. Anledningen är Garcias upprepade uttalanden på sociala medier, där han bland annat använt rasistiska glåpord om muslimer och svarta. I en livesändning sade han bland annat att han ville döda George Floyd på nytt, en svart man som blev dödad i ett uppmärksammat fall i maj 2020.

– Som WBC:s VD utesluter jag härmed Ryan Garcia från all aktivitet inom vår organisation, skrev Mauricio Sulaiman. Vi förkastar alla former av diskriminering. Jag är orolig för Ryans välbefinnande eftersom han har avböjt flera försök att få vår hjälp med sin mental hälsa och missbruk.

Garcia har inte offentligt kommenterat uteslutningen från WBC.


HETAST JUST NU


Det har ställts många frågor kring Garcias mentala hälsa, speciellt inför hans match mot Haney. Trots att Garcia efter matchen sade att allt var spel för gallerierna, har mer oro skapats kring honom under de senaste veckorna. Förra månaden greps Garcia på Waldorf Astoria-hotellet i Beverly Hills för grov vandalism efter att ha orsakat skador för mer än 150 000 kronor, och hans beteende på sociala medier har blivit allt mer bisarrt.

Annons