Connect with us

Boxning

Svenska boxningslandslaget på plats i Bulgarien för Europas äldsta turnering! – Föll tungt mot amerikansk stjärna

Publicerat

 

Nyheter

Krönika: Jake Paul kommer att bli krossad

Publicerat februari 18, 2023

By Philip Dersén

Jake Paul är multientreprenören som kan göra miljoner av det mesta. Tommy Fury är en del av Europas största boxningssläkt. På lördag åker Paul på stryk. 

Från vänster: Branko Vincic, Nebil Ibrahim och Kevin Scott

 

Match

Jake Paul mot Tommy Fury är en match som egentligen inte innehåller boxare på världstoppen rent kvalitativt. Men trots det lär det vara en av årets största matcher rent ekonomiskt när vi till slut bokför 2023. Kontroverserna har varit många. Men efter brutna revben, stormade boxningsringar och hög nivå av skitsnack är det till slut dags.

Klanen Furys yngsta proffsboxare Tommy är också deras just nu sämsta. Tommy Fury blev känd för allmänheten genom sin medverkan i dokusåpan Love Island och det var först därefter han på riktigt gav sig in i boxningens värld. Han blev närmast omgående proffs i sporten som hans storebror redan var mångfaldig världsmästare i, men segrarna har kommit mot sämsta tänkbara motstånd. Det kan man skratta åt, att den enda anledningen någon ens kollat på hans matcher är hans familjetillhörighet snarare än slagfrekvens.

Men ni ska veta en sak.

Tommy Fury är dålig för att inte säga usel om man jämför med de bästa i hans viktklass. Men i jämförelse med Youtube-boxarna är han Muhammad Ali. Det kommer Jake Paul få lära sig den hårda vägen.

Läs också:

 

4. Hampus Broman (64 kg)

Om vi pratar om Tommy Fury som en brittisk ”kändis”, så är Jake Paul och hans bror i det närmsta globala maktfaktorer. Det är Youtube, massivt lyssnade poddar, skådespelarinsatser och nu till och med professionell wrestling. Paul bröderna gör det mesta och det är omöjligt att förneka deras skicklighet. De gör stora pengar dagligen och medans vanliga proffsboxare kan få det tufft att gå runt ekonomiskt åker Paul-bröderna privatjet så fort de behöver handla.

Till en början hade jag samma inställning till den här matchen som jag haft till Pauls tidigare utmaningar.  Då jag lyft lite lätt på ena ögonbrynet av beundran för risktagandet, men sedan landat i att det kommer sluta med ytterligare en seger för amerikanen. Men efter en mer noggrann analys har min känsla helt förändrats. Även om Tommy Fury blivit utskrattad och hånad för sina svaga matcher i England, så visar han ändå upp en förmåga att boxas. 

Om vi ska lämna Tommy Furys och Jake Pauls respektive marknadsvärde och närma oss helgens faktiska huvudmatch, är det en svåranalyserad uppgift. Jake Paul har aldrig tidigare mött en respektabel proffsboxare, men Tommy Fury har heller aldrig mött en fajter som har verktygen för att slå ner sina motståndare.

När man studerar Pauls båda vinster mot f.d UFC-mästaren Tyron Woodley så det långtifrån någon bländande boxning man möts av. Det som imponerar är Pauls erkänt hårda slagstyrka, men boxningen är periodvis långsam och oinspirerad. Det är simpla slagkombinationer som vid tillfällen hittar in bakom Woodleys slarviga gardering, men som en bra boxare inte kommer att gå på.

Men trots de magra .. så är jag säker på min sak. Tommy Furys långa armar och instinktiva boxning kommer att ge Jake Paul stora problem. Jag är till och med beredd att dra det så långt till sin spets att Jake Paul kommer åka på en förnedrande kross. Boxning är en kul sport att verka i så länge du är bättre än dina konkurrenter. Men när motsatt ringhörna har längre armar, en mer utvecklad jabb och större erfarenhet vill man helst bara gå hem. Furys långa raka slag kommer göra kvällen till ett rent helvete för Jake.

Det finns dock en faktor som talar över till Jakes fördel. Och den är faktiskt svindlande. I vad som är Pauls största test hittils besegrade han Anderson Silva via poäng. .. månader tidigare boxade Silva ut … Chavez, en förre detta världsboxare. Chavez gick så sent .. som 12 ronder mot en av världens största boxare Canelo Alvarez. Detta faktum är för mig svindlande.

ANNONS

Fler Nyheter