Connect with us

Hetast Just Nu

Svenskan möter världsmästare i titelmatch!

Publicerat


Nyheter

Svenskan möter världsmästare i titelmatch!

Publicerat februari 18, 2023

By Lisa Melin Johansson

Under lördagen avslöjades det att svenska stjärnan Johanna Persson bokats för en titelmatch om det eftertraktade WMC-bältet. Käftsmällspodden och Maximum Sports var först med att rapportera nyheten.

Johanna Persson från Gefle Muay Thai är tidigare svensk mästare, har representerat Sverige i flera internationella mästerskap, och blev nyligen andra svenska kvinna någonsin att gå match på legendariska Lumpinee Stadium i Bangkok – där hon dessutom belönades med ”Fight of the night”-bonusen.
Om endast två veckor tar hon sig an finska Tessa Kakkonen i en titelmatch där det nordiska WMC-bältet står på spel.

Tessa Kakkonen är finsk mästare samt innehar guld både i VM och i EM som amatör (IFMA).

Läs mer: Svensk thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

WMC (Wold Muaythai Council) är en av de äldsta och mest etablerade organisationerna inom thaiboxning, vars bälten väger minst sagt tungt inom sporten.

Den kommande drabbningen, som äger rum den 4 mars på Lahti Fight Event i Finland, är dock inte vad som väntar allra närmast för Persson. Endast en vecka innan så går hon upp i ringen mot stjärnskottet Uma Galli på Sthlm Fight Night i Münchenbryggeriet.

Maximum Sports ser fram emot att åter igen få se Johanna Perssons krigarhjärta och målmedvetenhet i ringen, och önskar henne stort lycka till i Finland!

Läs mer:

ANNONS

Fler Nyheter