Connect with us

Senaste nytt

Tony Ferguson förlorar sjunde raka – Paddy Pimblett dominerar

Publicerat


Nyheter

Tony Ferguson förlorar sjunde raka – Paddy Pimblett dominerar

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Den hyllade veteranen Tony Ferguson ställdes i natt mot den brittiske stjärnan Paddy Pimblett på UFC 296. 

Pimblett satte ett hårt tempo från start och säkrade en stark topposition där han lät slagen hagla och även såg ut att vara nära på att avsluta matchen. 

Ferguson lyckades hålla sig kvar i matchen men såg märkbart blek ut och som att han aldrig riktigt kom igång. Pimblett fortsatte använda sig av sin brottning för att få ner matchen till mattan där han kunde fortsätta ösa ner slag. 

Efter tre ronder stod Pimblett som segrare via ett solklart enhälligt domslut med siffrorna 30-27, 30-27, 30-27.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Gick från att vara fruktad till att ha förlustsvit

Mellan 2013 och 2019 var Ferguson en av de mest fruktade fighters i UFC:s lättare divisioner. Han satt på en imponerande tolv matcher lång vinstsvit och var bokat att möta Khabib Nurmagomedov flera gånger.

Efter att herrarnas femte möte ställts in bokades Ferguson istället mot Justin Gaethje på UFC 249. Ferguson blev i stort sett överkörd och så småningom avslutad i den femte ronden. Sedan dess har Ferguson enbart fortsatt förlora matcher och har blivit avslutad i fyra utav sina sex raka förluster. 

Pimblett var obesegrad inför UFC 296 med fyra raka segrar i UFC. I sin match mot Jared Gooden gick herrarna tiden ut i en jämn match där Pimblett slutligen vann ett kontroversiellt och kritiserat domslut.

Läs mer

Vad tyckte du om Tony Ferguson vs Paddy Pimblett? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter