Connect with us

Boxning

Tungviktshoppet Elwin Belezika klar för viktig landskamp

Publicerat

Elwin Belezika boxing Frontkick.online

 

Nyheter

Tungviktshoppet Elwin Belezika klar för viktig landskamp

Av Tobias Lindkvist

Elwin Belezika boxing Frontkick.online

På lördag är det dags för det svenska tungviktshoppet Elwin Belezika, att gå ännu en viktigt landskamp.

Han ställs mot danske hemmafajtern Oskar Sønnichsen som är en av landets bästa amatörboxare. Matchen agerar förmatch på en tung proffsgala i Danmark och är ännu en viktig chans för den unge svensken att visa vad han går för internationellt.

– Jag är taggad! Man har alltid i tankarna att man måste visa sitt A-game på bortaplan, men jag stressar inte fram en TKO eller knockout för det, utan jag låter det gå som det ska gå under matchen. Jag går in med en plan och utför den, berättar Belezika för Maximum Sports.

Elwin Belezika är en stor talang

Elwin Belezika är ett av Sveriges största boxningshopp på länge och har internationella segrar mot boxare från Kazakstan, Azerbajdzjan, Italien, Serbien och Tyskland.

Med sin teknik, fysik och tajming var Belezika redan en komplett boxare när han tog steget över till seniornivå tidigare i år. Nu planerar dubbelmedaljören på ungdoms-EM att göra rent hus under 2024.

– Det blir min andra seniormatch så det är spännande. Jag ser fram emot att vara i ringen och få erfarenhet och gå så många matcher som möjligt under året. Jag vill vinna så mycket jag bara kan och ta så många guld och medaljer det bara går, säger Belezika.

I huvudmatchen på den danska galan bjuds vi på en match om danska titeln i fjädervikt mellan Ahmad El Ahmad och Michael Delarosa Nielsen.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter