Connect with us

Hetast Just Nu

UFC Vegas 68 Lewis vs Spivak – Fullständiga resultat

Publicerat


Nyheter

UFC Vegas 68 Lewis vs Spivak – Fullständiga resultat

Publicerad 5 februari 2023

By Malte Lindblom

Äntligen är turneringen avgjord, Road to UFC har avgjorts! 

Efter en ledig helg återvände UFC med en relativt namnsvag gala. Eventet skulle först hållas i Sydkorea då UFC’s mål var att ”The Korean Zombie” Jung Chang Sung skulle gått match. Det vart aldrig av sannolikt på grund av corona rstriktioner. Istället får nu det asiatiska talangerna som tävlade i The road to UFC åka till Las Vegas och UFC Apex för att avgöra turneringen.

i huvudmatchen ställdes knockout artisten och veteranen Derrick ”The Black Beast” Lewis mot Sergei ”Polarbear” Spivak. Spivak hade två segrar i ryggen medan Lewis kommer från två raka förluster och verkar vara i slutet av karriären.  Spivak är känd för sin brottning och förmåga att gång på gång dra ned motståndaren på marken. Denna match var inge annorlunda. Spivak fick en tidig nedtagning och dominera Lewis på marken 3:05 i rond 1 fick Spivak Lewis att klappa när han satte en armtriangle choke. 

I den delade huvudmatchen ställdes Devin Clark mot Jung Da Un som båda kommer från förluster i sina senaste matcher, dock har Da un vunnit 14 av sina senaste 16 medan Clark pendlat mellan varannan vinst och förlust. Matchen utspela sig mestadels i clinchpositioner eller på marken, det var en jämn match men Clark var ofta steget före Da Un. Clark vann via enhälligt domslut och börjar 2023 med att bygga momentum med denna fina seger. 

När det var dags för att fightas

Road to UFC bestod av fyra divisioner, flugvikt, bantamvikt, fjädervikt och lättvikt. 32 fighters alltså 8 i varje viktklass, finalerna gick av stapeln inatt. 

Jeka Sharagi imponerade stort under turneringen med två knockout vinster i häpnadsväckande stil. Anshul Jubli hade en jämn match i semfinalen men imponerade med sin beslutsamhet och vilja. Jubli dominerade Sharagi på marken med många submission försök och hård ground’n pound. Det var dominans från Jubli’s sida som vann via TKO i rond två, men det återstår att se om han kan fortsätta såhär i UFC’s tuffa lättviktsdivision

I fjädervikts finalen möttes den erfarne Yi Zha och avslutaren Jeong Yeong Lee, Zha hade en brottningstung gameplan mot den hårt slående fightern i Lee. Matchen var jämn, båda fighters hade sina stunder men skadan visade sig vara avgörande enligt domarna. Lee vann via enhälligt domslut och visade på fint nedtagning försvar under matchen. UFC får ännu en spännande koreansk fighter som tävlar för organisationen

Toshiomi Kazama och Rinya Nakamura stod för finalen i bantamvikt, två unga och talangfulla japaner som kom för att slåss. Båda Fighters öppnade aggressivt, Nakamura sänkte Kazama tidigt och fortsatte med hög sätta hög press på sin motståndare. Efter 33 sekunder var det över när Nakamura träffade Kazama med en högerkrok som släkte sin motståndare. Nakamura är obesegrad och har under turneringen imponerat stort på fansen med sina fina prestationner. 

I flugvikts finalen möttes Seung-Guk Choi och Hyun-Sung Park. Det blev en teknisk och jämn match med små detaljer som skilde dem åt. Inför den tredje ronden låg Park sannolikt under i matchen men han lyckades hitta avslutet via rear naked choke när Choi blev trött. Park är fortsatt obesegrade med ett record på 8-0 och har nu förtjänat sitt kontrakt med UFC. Om han fortsätter såhär ser framtiden ljus ut för den unge sydkoreanen.  

 

Huvudkort:

 • Tungvikt: Sergei Spivak besegrade Derrick Lewis via submission (armtriangle) 3:05 i rond 1
 • Lättuvikt: Devin Clark besegrade Jung Da Un via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Tungvikt: Marcin Tybura besegrade Blagoy Ivanov via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Fjädervikt: oavgjort mellan Doo-Ho Choi och Kyle Nelson
 • Weltervikt: Adam Fuggit besegrade Yusaku Kinoshita via TKO (ground’n pound) 4:36 i rond 1

Underkort:

 • Lättvikt: Anshul Jubli besegrade Jeka Seraghi via TKO (ground’n pound) 3:44 i rond 2 
 • Fjädervikt: Jeong Yeong Lee besegrade Yi Zha via delat domslut (29-28, 29-28, 30-27)
 • Bantamvikt: Rinya Nakamura besegrade Toshiomi Kazama via knockout (slag) 0:33 i rond 1
 • Flugvikt: Hyun-Sung park besegrade Seung-Guk Choi via submission (rear naked choke) 3:11 i rond 3
 • Mellanvikt: Jung-Yong Park besegrade Dennis Tululin via submission (rear naked choke) 4:o5 i rond 1
 • Flugvikt: Tatsuro Taira besegrade Jesus Aguilar via Verbal tapout (pga triangle choke) 4:2o i rond 1

 

 Följ Frontkick för senaste nytt från MMA-världen på engelska!

ANNONS

Fler Nyheter