Connect with us

Senaste nytt

Vann på viral knockout – nu blir han avstängd i flera år

Publicerat

 

Nyheter

Vann på viral knockout i KSW – nu blir Krzysztof Glowacki avstängd för steroider

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra sommaren kunde den forne boxaren Krzysztof Glowacki säkra en stor knockoutseger i sin MMA-debut på KSW 83 – som nu riskerar att bli ogiltigförklarad.

Glowacki ställdes mot Patryk Tołkaczewski i vad som var bägges MMA-debuter. Tołkaczewski var dock mer erfaren inom MMA och tog snabbt matchen till mattan, där han kunde avancera till full mount på strax över en minut in i den första ronden.

Väl där såg det dystert ut för Glowacki, som var i den sämst möjliga positionen för en föra detta boxare. Just då lossade dock Glowacki iväg en slägga till slag som knockade motståndaren i en galen vändning som blev en viral succé.

Nu rapporterar Reuters att Glowacki testat positivt för steroider.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Stängs av i fyra år

Glowacki ska ha testat positivt för anabolasteroider – vilket är strängt förbjudet inom kampsport. Glowacki kommer därmed att stängas av i hela fyra år och får inte delta i något atletiskt tävlande under den tiden.

Testresultatet är dock inte direkt relaterat till KSW-matchen. Det positiva testresultatet kom från en boxnignsmatch som Glowacki deltog i under januari 2023 – KSW 83 skedde i juni. Därför har Glowackis MMA-seger inte ogiltigförklarats – ännu.

Det var antidopingkomissionen UKAD som tog provet och som kom fram till dopingen. Det är dock mycket möjligt att Glowackis vinst i KSW blir ogiltigförklarad om de finner bevis på otillåtna ämnen i samband med hans match mot Tołkaczewski.

Oavsett så kommer Glowacki inte stiga in i någon boxningsring eller MMA-bur förrän 2027.

Läs mer

Tror du vi kommer se Krzysztof Glowacki i KSW igen?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter