Connect with us

Senaste nytt

William Swärd försvarar bältet och är fortsatt titelmästare!

Publicerat

 

Nyheter

William Swärd försvarar bältet och är fortsatt titelmästare!

By Sofia Gembel

Foto: Wolf Fight Promotion

En av de mest framemotsedda matcherna på Wolf Fight Promotion 9 har varit en av titelmatcherna i A-klass, och den ägde precis rum!

Här såg vi den nykrönta William Swärd försvara titeln i lättvikt, och fightern som stod för motståndet var ingen mindre än den svenska mästaren Benjamin Hajijan!

Matchen började med högt tempo och hög energi. Hajijan träffade Swärds haka så han föll ner på mattan men ställde sig snabbt upp igen. De tog matchen vidare till mattan där de bjöd på brottning.

De fortsatte ronden med striking som innehölll slagväxlingar, och Swärd blödde från näsan.

Andra ronden började med att Hajijan gick för nedtagning och tog topposition. Swärd försökte ta sig ur men Hajijan hade bra kontroll. Sen vände Swärd och visade dominant taktik i rygg på Hajijan.

De fortsatte tredje ronden med fortsatt högt tempo. Swärd fick in flera hårda slagväxlingar som fick Hajijan ur balans. Swärd fortsatte ronden med att kontrollera Hajijan mot burens galler där han delade ut många knän mot sin motståndare. Swärd gick för nedtagning och tog topposition där vi sedan fick se brottning innan ronden var slut.

Efter tre väldigt underhållande ronder står Swärd som segrare via enhälligt domslut, och detta innebär även att han är fortsatt titelmästare!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Raka vinster

Swärd vann lättviktstiteln på WFP 8 som ägde rum i slutet på september i år i Halmstad. Här vann han via TKO i den andra ronden när han mötte Joel Jensen. Denna vinst blev även Swärds fjärde raka vinst, och dessutom den fjärde vinsten via TKO!

Swärd har nyligen signat med managementbolaget Viracci Sports Management som är grundat av Käftsmällspoddens egna Andres Viracca.

Motståndaren Hajijan representerar Redline och kommer från sin senaste vinst på Allstars Fight Night 3. Här mötte han och besegrade Osman Vacoev via domslut.

Hajijan är också svensk A-klassmästare samt mästare i brottning. Han har även representerat det svenska MMA-landslaget 2021, och han vann brons i MMA-EM förra året!

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter