Connect with us

Svensk MMA

AFN annonserar spännande match mellan Stockholm och Malmö!

Publicerat


Nyheter

AFN annonserar spännande match mellan Stockholm och Malmö!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Den nionde mars är det dags för Allstars Fight Night (AFN) 5 och nästa match har nu blivit officiell: ett möte mellan Eli Elias (1-2) och Hamid ”The Terminator” Tawana (2-1-1)!

Elias representerar C Team i Stockholm under huvudcoach Altan Celik. Han har haft mycket framgång inom grappling och gjorde sin proffsdebut mot Renato Vidovic på Fight Club Rush 5 men förlorade på TKO.

I sin följande proffsmatch ställdes Elias mot Shoeb Akrami på Superior Challenge 25 i en av galans allra bästa matcher. Herrarna krigade på i tre fulla ronder, i slutändan fick Elias se sig besegrad via domslut. På AFN 4 kunde dock Elias säkra sin första proffsseger efter att ha strypt ut spanjoren Nauzet Perdomo i den första ronden. 

Tawana är en produkt av Malik Mawlayi på Öresund MMA i Malmö och gjorde sin debut i Skottland mot Gary Priestly i en match som slutade oavgjort på grund av poängavdrag. Därefter ströp Tawana ut Jakob Valegren i huvudmatchen på Wolf Fight Promotion 6.

Sedan gjorde ”The Terminator” en av de bästa matcherna på AFN 3 i ett blodigt krig med norrmannen Fabian Ufs, som malmöiten vann via TKO i den andra ronden. 

Senast var Tawana aktuell på AFN 4 där han mötte brasilianaren Joao dos Santos. Tawana inledde briljant och ledde matchen fram till att han blev träffad av ett hårt slag och avslutad i den andra ronden. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

AFN 5: Tillfälligt matchkort

  • Catchvikt 60kg: Eli Elias vs Hamid Tawana
  • Weltervikt (A-klass): Fabian Misk vs Fredrik Sandberg

Läs mer

Vem vinner: Eli Elias eller Hamid Tawana?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter