Connect with us

Svensk MMA

Andreas ”Bane” Gustafsson slåss om UFC-kontraktet – här är motståndaren!

Publicerat

Andreas Berg Gustafsson Dana White Pat Pytlik

Den 20 augusti kommer Andreas ”Bane” Berg Gustafsson att slåss om ett UFC-kontrakt då han tävlar på Dana White’s Contender Series (DWCS) i Las Vegas.

Nyheterna om Gustafssons medverkan har varit något förhöjda i ett dunkel, men nu kan Maximum Sports avslöja att ”Bane” kommer att möta kanadensaren Pat Pytlik. Pytlik bekräftade uppgifterna och kunde i en exklusiv intervju lufta sina tankar kring mötet med den talangfulla svensken. Shawn Bitter var först med att rapportera matchen.

– Jag tror att matchningen gynnar mig, berättar Pat Pytlik till Maximum Sports. Matchen kommer att stå mellan (våra olika stilar). Han kommer att komma in och svinga vilt, medan jag kommer att röra mig mycket och se till att skjuta skarpt.

Pytlik var senast i buren på Unified MMA 55 den 19 januari då han knockade sin motståndare på 95 sekunder. Inte nog med det, UFC-chefen Dana White satt i publiken och var mycket imponerad över kanadensarens andra raka TKO/KO-vinst. Pytlik har ett samlat matchfacit på 9-1 där ALLA hans vinster kommit via TKO/KO, merparten i första ronden!


MISSA INTE: Christopher Bajo klar för tuff huvudmatch i Serbien!


DWCS: Andreas ”Bane” Gustafsson vs Pat Pytlik

35-åriga Pytlik säger att han känner sig redo att gå in i ett krig mot den 33-åriga svensken. ”Bane” Gustafsson kommer att äntra buren med två raka segrar via TKO/KO, där den senaste endast tog 10 sekunder (!)

– Jag är förvånansvärt ung för min ålder, säger Pytlik. Jag känner fortfarande att jag är i 20-årsåldern, och min kondition är fortfarande grym, jag är redo att köra! Förvänta er våld.

Dana White’s Contender Series är ett av lättaste sättet att säkra ett UFC-kontrakt. Galorna ger fighters en chans att visa upp sina förmågor framför UFC-chefen och förhoppningsvis imponerar de tillräckligt mycket för att få en chans i den världsledande MMA-organisationen. Det handlar inte bara om att vinna, men att även visa att man har något utöver det vanliga.

DWCS har sedan 2017 kommit att bli startskottet för några av UFC:s mest välkända fighters och mästare, inklusive bantamviktsmästaren Sean O’Malley, före detta lätt-tungviktsmästaren Jamahal Hill och topprankade fighters som Jailton Almeida. Namn som Bo Nickal, Adrian Yañez och svenskan Josefine Knutsson har alla fått sin start i DWCS.

Pytlik tror att han har vad som krävs för att ta hem UFC-kontraktet och fullt fokus ligger nu på att förbereda sig för ”Bane” Gustafsson.

– Min framgång har jag ärligt talat att tacka för att jag aldrig gav upp hoppet om mig själv. Jag hade hjälp av min huvudtränare Stevie Bailey som hållit mig kvar i matchen, även när jag var skadad. Jag ser inte förbi min motståndare, inget annat existerar om jag inte besegrar Andreas.