Connect with us

Svensk MMA

Andreas Ståhl klar för sitt första titelförsvar – ”Som en rockkonsert”

Publicerat

 

Nyheter

Andreas Ståhl klar för sitt första titelförsvar – ”Som en rockkonsert”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Den norrländske UFC-veteranen Andreas ”Real Steel” Ståhl (16-5) gjorde comeback till MMA under hösten 2021 och nu är han klar för nästa match – som blir ett titelförsvar i Battle of Botnia (BoB)!

Ståhl försvarar sin titel i weltervikt mot en ännu onämnd motståndare, matchen kommer att agera huvudnummer på BoB 11 den sjunde september i Skellefteå.

Det blir den första stora MMA-galan att hållas i Skellefteå och arrangören Mikael Lindgren lovar något utöver det vanliga.

– Det blir en spektakulär inramning, mer som en rockkonsert. Det här är något som aldrig gjorts förut, säger Lindgren till Megafonen.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Har briljerat på hemmaplan i Norrland

Ståhl inledde sin proffskarriär 2009 och radade upp nio raka segrar för att säkra en hans i UFC. Väl i världens ledande MMA-organisation fick Ståhl tuffa matcher mot Gilbert Burns och Santiago Ponzinibbio, förluster som har åldrats väl.

Därefter gick Ståhl fem matcher på den europeiska scenen där han fick ett matchfacit på 3-2.

Efter ett tvåårigt uppehåll återvänder Ståhl på Superior Challenge 23 och efter att ha varvat vinst och förlust kunde han även kamma hem welterviktstiteln.

I sin följande match kunde Ståhl även vinna den vakanta welterviktstiteln i BoB eter att ha slagit Gabriel Barreiro. I sitt senaste framträdande behövde Ståhl endast tolv sekunder för att avsluta Kirill Medvedovski i sitt första titelförsvar.

Ståhls motståndare i nästa titelförsvar förväntas bli avslöjad inom en nära framtid.

Läs mer

Vem borde Andreas Ståhl möta på Battle of Botnia 11?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter