Connect with us

Svensk MMA

BOB 10: Walls avslutar Fernando Flores i första ronden – vinner titeln!

Publicerat

Battle of Botnia 10 Edward Walls Fernando Flores

Edward Walls blir Battle of Botnias första fjäderviktsmästare då han avslutar Fernando Flores i första ronden!

Walls vs Flores agerade huvudmatch på Battle of Botnia 10 i Luleå Energy Arena och på spel stod alltså den vakanta titeln. Den svensk-chilenska MMA-veteranen Flores äntrade buren med två raka segrar medan Walls hade vunnit två av sina tre senaste matcher.

Flores inledde matchen bra då han använde sig av bensparkar och sedan försökte sig på en nedtagning. Det hela skulle leda till en clinch-position där endera fighter fick mycket uträttat. När de väl separerades så skulle Walls ta tillfället i akt att avfyra en hårda kroppsspark som omedelbart skickade Flores till mattan i smärta. Walls gick in för att följa upp med fler slag men domaren valde att stiga emellan och vifta av matchen!

– Jag är så taggad över att vara här, sade Walls i sin segerintervju. När det kommer till att slåss, speciellt i MMA, så ja, det finns ett fysisk perspektiv, att vara snabb och stark och ha kondis. Men många glömmer det viktigaste: att vara smart. Var smart när du fightas. När det kommer till mig, jag är väldigt väldigt smart. Jag hoppas att ni njöt av showen och jag skulle älska att komma tillbaka.

– Jag vill tacka alla som kom för att se mig, sade Flores efter matchen. Tyvärr blev det en torsk idag mot Edward. Det viktigaste och det som allting handlar om är kärleken till sporten och människorna vi har omkring oss. Tack för att ni kom och för all kärlek jag fick när jag kom in. Det betyder jättemycket för mig och min familj. Jag är tacksam att sporten växer och att jag får tävla här på Battle of Botnia. Det känns skit, men det var en bra träff. Jag tappade andan. Det är det värsta som kan hända. Jag blir hellre slagen i huvudet. Men nu var det magen och kroppen stängs ned.

Battle of Botnia 10 – Fullständiga resultat

Huvudkort

Underkort (Amatör-MMA)

  • Lättvikt (PRO): Martin Corney besegrar Leevi Heino
  • Stråvikt (damer): Astrid Wikgren besegrar Sara Nurmi
  • Bantamvikt (damer): Emma Schiöler besegrar Minttu Elg
  • Lättvikt: August Jacobsson besegrar Manne Hampusson
  • Stråvikt (damer): Nova Bergman besegrar Lisa Domås via domslut
  • Fjädervikt: Israel Kobange besegrar Josef Berggren via domslut

Annons