Connect with us

Svensk MMA

”Lången” återvänder för möte med dansk grapplingtalang!

Publicerat


Nyheter

”Lången” återvänder för möte med dansk grapplingtalang!

Publicerat 5 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det blir ett klassiskt möte mellan Sverige och Danmark när Christian Stigenberg ställs mot Simon Seiler.

Foto: Stev Bonhage

Det har nu gått drygt ett halvår sedan Söders Fight Gyms Christian ”Lången” Stigenberg (3-2) tävlade och han kommer utan tvekan att testas när han ryker ihop med den danske grapplingspecialisten Simon Seiler (2-1)!

Mötet äger rum på Fight Club Rush (FCR) 15 i Stockholm, lördag den 25 februari. 

– Det är alltid kul att slåss på FCR, bra folk, säger Stigenberg till Maximum Sports. Jag har inte lagt så stor vikt på motståndaren men det ska bli kul att komma in i buren igen!

Kommer från kontroversiell förlust i PFL

Stigenberg tränar under Thomas Haaranen tillsammans med bland andra Adam Westlund och har en unik fightingstil med slag som kommer från udda vinklar. 

”Lången” vann SM i A-klass-MMA år 2018 samt 2019 och gjorde sedan en strålande proffsdebut med en knockoutseger över klubbrivalen Alexander Lindgren. Därefter slog Stigenberg Christopher Bajo via domslut i Superior Challenge och var en av de mest spännande talangerna i weltervikt. 

Stigenberg ställdes sedan mot Niko Skonbäck på Superior Challenge 23. Det var en tuff, jämn match där bägge fighters hade sina stunder. I slutändan segrade Skonbäck via domslut och Stigenberg fick sin första förlust som proffs. 

På FCR 12 mötte Stigenberg den då obesegrade supertalangen Theodor Berggren i ett spännande möte mellan talanger. Stigenberg var strået vassare i de flesta avseenden, såg ut att vara bättre än någonsin, och vann via domslut efter full tid. 

Den segern säkrade Stigenberg en chans i PFL Playoffs mot amerikanen Chris Mixan. Herrarna kämpade i tre jämna ronder, men Stigenberg såg ut att ha gjort mer skada och alla kommentatorerna var övertygade om att svensken hade gjort nog för att vinna ett domslut. I en stor chock såg dock två utav tre poängdomare Mixan som segrare. 

Tränar under danske UFC-veteranen

Seiler är en del av Great Danes Teamet i Odense, Danmark, under UFC-veteranen Martin Kampmann tillsammans med bland andra Rick Gangia.

Som amatör har Seiler visat sig vara en kraft att räkna med på marken med flera fina submissionvinster. Seiler gjorde sedan proffsdebut mot landsmannen Martin Aagard i november 2011 och vann via submission i den tredje ronden. 

Därefter fick Seiler se sig besergad av den fortsatt obesegrade tyska talangen Ali Reza Rasuli. Seiler har sedan dess återvänt till vinstkolumnen med en submissionvinst över holländaren Marcelino Kemna.

FCR 15: Tillfälligt matchkort

Huvudkort

Sänds på UFC Fight Pass

  • Titelmatch i bantamvikt: (c) 🇸🇪 Bernardo Sopai vs Julien Lopez
  • Fjädervikt: 🇸🇪 Fernando Flores vs Alexander Lööf 🇸🇪
  • Bantamvikt: Hecher Sosa vs Frederik Skov Strauss 🇩🇰
  • Fjädervikt: 🇸🇪 Wasi Adesina vs Glenn McVeigh
  • Lättvikt: 🇫🇮 Patrik Pietilä vs Moe Ahmadi 🇸🇪
  • Weltervikt: 🇸🇪Christian Stigenberg vs Simon Seiler 🇩🇰

Underkort

Sänds på fcrmma.com

  • Lättvikt: 🇸🇪 Martin Corney vs TBA 🇩🇰
  • (A-klass) Bantamvikt: 🇸🇪 Liam Pitts vs David Hedlund 🇸🇪
  • (A-klass) Lättvikt: 🇸🇪 Anton Hellström vs Jaafer Mohammed 🇸🇪

Vem vinner: Christian Stigenberg eller Simon Seiler?

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter