Connect with us

Svensk MMA

Christian Stigenberg förlorar jämnt domslut i PFL​

Publicerat


Nyheter

Christian Stigenberg förlorar jämnt domslut i PFL​

Publicerat 13 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske welterviktaren Christian ”Lången” Stigenberg () gick sitt livs amerikan-ukrainaren Chris Mixan () på underkortet i en match som skulle kunna säkra ett framtida kontrakt med organisationen. 

Herrarna inledde något avvaktande på fötterna och kände av distansen, Stigenberg träffade dock med fler slag och sparkar. Det började hetta till mot slutet av den första ronden när båda fighters träffade i slagväxling. 

Stigenberg fortsatte pressa framåt i den andra ronden och bägge fighters öppnade upp med slag. Miaxan såg ut att vilja kontra men Stigenberg höll honom på distans. Mixan fann framgång när han började lossa iväg sparkar och träffade med flera. Stigenberg lyckades dock hålla det jämnt med stabila raka slag, ledande krokar och bensparkar. 

Mixan inledde starkt i den tredje ronden och pressade svensken bakåt. Stigenberg lyckades dock än en gång etablera sin distans och hamnade snabbt i samma rytm som tidigare. Mixan träffade sedan med en hög spark som sänkte sin motståndare tillfälligt. Stigenberg tog sig upp men tvingades söka clinch för att återhämta sig. Båda fighters träffade med slag mot slutet men matchen gick tiden ut. 

Det dröjde innan domslutet annonserades, men i slutändan tilldelades Mixan segern via delat domslut med siffrorna 29-28, 28-29, 29-28. Detta trots att alla kommentatorer ansåg att Stigenberg gjort nog för att vinna, samt faktumet att svensken träffat med flest slag i två utav tre ronder. 

Läs mer

Flera vinster mot svenska topptalanger

Stigenberg representerar Söders Fight Gym i Gävle och har imponerande A-klassvinstger över fighters som  Oliver Axelsson och John Oldenqvist.

”Lången” knockade klubbrivalen Alexander Lindgren i sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 8 i mars 2021. Han följde upp med en domslutsseger över Christopher Bajo på Superior Challenge 22, men förlorade ett jämnt domslut mot Niko Skonbäck i sin följande match. 

Den långa Gävlesonen återvände till vinstkolumnen på FCR 12 med en imponerande seger via domslut över den stigande talangen Theodor Berggren

Vad borde Christian Stigenberg göra härnäst?

Annons

Fler Nyheter