Connect with us

Svensk MMA

David Jacobsson om publikfavoriten: ”Gömmer sig bakom sina tränare”

Publicerat


Nyheter

David Jacobsson om publikfavoriten: ”Gömmer sig bakom sina tränare”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Svenske David ”Fatboy Slim” Jacobsson (11-4) är inbokad för att ta sig an serbiske Sladan Dragisic på Allstars Fight Night (AFN) 5, men på presskonferensen talade han enbart om en helt annan fighter: Moe ”Slim Boy” Ahmadi (6-5)! 

På Fight Club Rush (FCR) 19 besegrade Ahmadi Christian Stigenberg via submission i den allra första ronden och blev därefter utmanad av Jacobsson. Sedan dess har inte mycket hänt med matchningen och Jacobsson menar på att Ahmadi inte antar utmaningen.

– Jag tror de skrev någon kommentar: ”David har inte varit aktriv nog, vi vill ha någon som har tävlat mer på sistone,” och så vidare, sade Jacobsson på presskonferensen. Men killen är en journeyman – på papper. Nu kommer han från en bra vinst, han har möjligheten att ta ett kliv uppåt men väljer att gömma sig bakom sina tränare.

– Jag slkulle aldrig påstå att jag möter vem som helst, när som helst, var som helst för det stämmer inte, det är inte sant, jag väljer mina matcher med omsorg, därför vill jag välja Moe.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av FRONTKICK.ONLINE 📲 (@frontkick.online)

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Två underhållande avslutare

Både Jacobsson och Ahmadi är vana vid att ge publiken vad de vill ha – både i och utanför buren.

Bägge är karismatiska, friar till publiken med underhållande citat och ingångar men främst av allt så lämnar de oftast matchen utanför domarnas händer!

Jacobsson har avslutat majoriteten av sina segrar och Ahmadi har aldrig gått tiden ut.

I samband med segern över Stigenberg har Ahmadi nu säkrat vinster i fyra utav sina fem senaste matcher medan Jacobsson har vunnit tre utav sina fyra senaste matcher och är storfavorit inför mötet med Dragisic.

Fans och fighters har reagerat starkt på Jacobssons uttalande och det är utan tvekan en match som hade fått ett stort pådrag hos publiken, det återstår att se om matchen bokas.

Läs mer

Vill du se David Jacobsson mot Moe Ahmadi?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter