Connect with us

Svensk MMA

Fighterns fina välgörenhetsgest – för de katastrofdrabbade

Publicerat


Nyheter

Fighterns fina välgörenhetsgest – för de katastrofdrabbade

Publicerat 7 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

MMA-fightern Ilaz Zabelaj kämpar för mer än bara en seger i buren – han kämpar för de som lider i Turkiet och Syrien. 

Foto: FCR MMA / Daniel Schälander

I helgen drabbades Turkiet och Syrien av återkommande och omfattande jordbävningningar. Hittills har över 5,000 människor omkommit i katastrofen och Ilaz Zabelaj (0-3) vill göra allt han kan för att hjälpa de drabbade.

I ett inlägg på sociala medier uppmanade Zabelaj om hjälp att samla in pengar till de behövande i Turkiet och Syrien. Han avslöjar i samband med det att han kommer att tävla igen den första April och att han planerar att donera hela sin lön till de drabbade.

– Jag tävlar igen den 1a April. För den matchen får jag 4000 kronor och jag vill tillsammans med den lilla summan börja samla in lite pengar man kan skicka ner till behövande i Turkiet/Syrien-området, skriver Zabelaj. Har många vänner från den delen av världen och jag skulle behöva hjälp med hur jag ordnar någon insamling. Fram tills dess håller jag gärna pass eller hjälper med privat träning för en summa som kan bli en del utav det jag skickar ner. Så om någon har bättre koll än mig på hur jag gör detta smidigast eller vill joina. Skriv till mig här eller privat.

Zone Pro League 5 kommer att äga rum den första april i Göteborg.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av @ilazzabeli

Sveriges mest missvisande matchfacit?

De med kännedom av Zabelaj och hans talang är väl medvetna om att han är mycket bättre fighter än vad hans matchfacit uppvisar. Det finns även de på den svenska MMA-scenen som har berättat för Maximum Sports att Zabelaj har det mest missvisande matchfacitet i MMA-Sverige.

Hans förluster har skett mot Europamästaren Amir Malekpour, svenske mästaren Jonny Touma och supertalangen Basir Safdari. Zabelaj har skakat varenda motståndare och inlett i ett rasande tempo. Han har även varit nära på avslut i nästan varje match.

Det är inte klart vem Zabelaj möter härnäst, men enligt uppgifter till Maximum Sports är det en stor profil från Göteborgsområdet.

Vem vill du se Ilaz Zabelaj mot? 

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter