Connect with us

Svensk MMA

Fyra svenskar vi vill se i PFL Playoffs!

Publicerat

Sadibou Sy


Nyheter

Fyra svenskar som borde fightas för PFL!

Pezhman Pars

Publicerat augusti 17, 2022

By Pezhman Pars

Kan någon av dessa fyra vinna en miljon dollar?

Sadibou Sy

En av de allra största MMA-organisationerna PFL (Professional Fighters League), har bestämt sig för att utöka sin verksamhet från USA och kommer från nästa år att ha tävlingar och galor i Europa. PFL är i dagsläget den enda renodlade MMA-organisationen som är byggt som ett seriespel. Det betyder att fighters samlar poäng för att kunna ta sig till ett slutspel. Och just poängsystemet är gjort för att premiera tidiga avslut. Vid en vinst i första ronden belönas du med sex poäng, vinst vid andra ronden ger fem poäng och vinst vid tredje ronden ger fyra poäng. Om du vinner på domslut får du tre poäng. Alla fighters får två fighter och de fyra med flest poäng avancerar vidare till semifinal. Alla fighters som vinner sin final belönas med hela en miljon dollar.

Faktum är att PFL redan har tjuvstartat med galor i Europa. Den 13:e augusti var slutspelen för männens weltervikt och tungvikt i Cardiff, Wales. Där fick vi bland annat se svenska Sadibou Sy besegra Carlos Leal i sin semifinal och ta sig till sin första PFL-final efter tre tidigare försök. Och nu 20:e augusti håller de sig kvar på de brittiska öarna, London för att vara exakt, när semifinalerna i kvinnornas lättvikt och männens fjädervikt gör upp om de åtråvärda finalplatserna. Affischnamnet Kayla Harrisson kommer att slåss mot Martina Jindrova i huvudmatchen, och det finns egentligen inte mycket som talar emot att Harrisson vinner sitt tredje raka PFL-bälte. Med 14-0 i matchfacit och enkom övertygande segrar verkar det inte finnas någon som kan hota Harrisson att casha in ytterligare en miljon dollar.

Svenskar vi vill se i PFL!

I och med att PFL nu tänker ha renodlade galor i Europa så öppnar det upp dörren för fler svenskar att få ett kontrakt. Den 13:e augusti såg vi Christian Stigenberg från Gävle förlora ett delat domslut i en jämn fight mot Chris Mixan i ”PFL Playoffs” som fungerar som ett kval till den ”riktiga” turneringen. Nu på lördag 20:e augusti kan vi se ytterligare en svensk i PFL när obesegrade Ali Taleb (7-0) ställs mot britten Darius Mafi, som även han är obesegrad (3-0).

Men det finns fler svenska talanger som är redo att ta steget ut till den internationella scenen.

Bartosz Wojcikiewicz – Bantamvikt

Med ett facit på 8-1 har det ryktats länge om att Wojcikiewicz är på väg bort från Sverige. Superior Challenge-veteranen är allsidig som MMA-fighter men många imponeras av hans stående game. Med en övertygande seger till kan vi se ”The Destroyer” på den europeiska scenen väldigt snart.

Felipe Lima – Bantamvikt

Född i Brasilien, men nu en del av Allstars gym i Stockholm har Lima tagit Sverige med storm. Han vann bältet i Fight Club Rush och har inte förlorat sedan debuten i Brasilien 2015. Blott 24 år gammal räknas Lima som en av de mest spännande talangerna idag, och det är nog bara en tidsfråga innan vi får se Lima på en av de större scenerna. Så varför inte PFL?

Alexander Lindgren – Weltervikt

Lindgren kommer nyligen från en förlust i Cage Warriors där han blev avslutad tidigt i den första ronden. Trots det så finns det ändå ett case att bygga för Lindgren. Hans matchfacit med 3-2 är på pappret inte alltför imponerande, men i verkligheten har han endast haft tuffa fighter och bra motståndare, något vi vet många promoters uppskattar. Lindgren är nog inte aktuell som en kandidat till PFL Playoffs i dagsläget men har en ny fight i finska ”Cage” redan tredje september. En övertygande vinst där och vi kan mycket väl se Lindgren i PFL Playoffs.

Sahil Siraj – Lättvikt

Den 32-åriga göteborgaren har kanske inte många år kvar som fighter på elitnivå, men med ett matchfacit på 6-1 där fem fighter är via TKO och förlusten ett delat domslut, förstår man snabbt att Siraj inte ska underskattas. Hans senaste fight tog endast 27 sekunder och nu hoppas vi på se mer av Siraj i oktagonen.

Läs mer

Annons

Fler Nyheter