Connect with us

Svensk MMA

Guram Kutateladze har delade känslor om sin palestinska UFC-motståndare

Publicerat

Guram Kutateladze UFC Abdul-Kareem Al-Selwady

Den 3 augusti kommer UFC-svensken Guram Kutateladze att återvända till oktagonen då han möter Abdul-Kareem Al-Selwady på UFC Abu Dhabi.

”The Pride of Palestine” Al-Selwady är kanske inte är ett familjärt namn eller ansikte för många, men han är det för ”Swedish Viking” Kutateladze, som i ett öppenhjärtigt meddelande på sociala medier pratar om UFC-matchen. Guram säger att han känner Al-Selwady sedan tidigare och även känner hans far.

Vidare så förklarar Guram sina blandade känslor om att möta en palestinsk fighter medan den pågående konflikten med Israel fortfarande försiggår. Guram föddes i Georgien men flyttade till Ryssland på grund av ett rådande inbördeskrig i hans hemland. Guram kom till Sverige 2012 och säger att han kan relatera till Al-Selwadys inre smärta, men att han ämnar att lägga allt åt sidan när de väl ryker ihop på UFC Abu Dhabi.

– Jag känner den här mannen och krigaren, och jag känner hans far, skrev Guram Kutateladze. Och jag kan inte lämna det här inlägget utan att lämna det här meddelandet. De är bra, hedersvärda och stolta människor. Den smärta som han och hans folk går igenom är obeskrivlig, men jag förstår honom på en viss nivå på grund av min egna bakgrund.

– Jag har personligen palestinska bröder och systrar i min närmaste krets, och jag bär smärtan tillsammans med er.
I det här fallet är det en sport och det är vad vi gör, det är vårt sätt att sätta mat på bordet för våra familjer. Bygga upp arvet. Och det är så här vi använder vår berömmelse för att tala ut och tala sanning. Kämpa för frihet. #FreePalestine

Artikeln fortsätter


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Guram Kutateladze (@guram_dze)


UFC Abu Dhabi: Guram Kutateladze vs Abdul-Kareem Al-Selwady

Guram ”Georgian Viking” är i stort behov av en vinst efter två raka förluster i oktagonen. Han gjorde en storstilad UFC-debut mot numera topprankade Mateusz Gamrot i en jämn match 2020 som Guram slutligen vann via delat domslut.

Sedan dess har dock Guram tvingats dras med skador och inställda matcher på löpande band. Det skulle dröja närmare två år innan Guram återvände efter sin UFC-debut och då förlorade han ett delat domslut mot Damir Ismagulov. I juli fjol blev han avslutad av Elvis Brener via TKO, en ersättare för Jamie Mullarkey. Al-Selwady går i sin tur sin andra UFC-match då han förlorade sin debut via TKO mot Loik Radzhabov.

Missa inte: UFC-svenskan Josefine Knutsson tar Khamzat till hjälp: ”Riktigt bra motivation”

Såhär ser UFC Abu Dhabi ut i skrivande stund:

  • Bantamvikt: Umar Nurmagomedov vs Cory Sandhagen
  • Bantamvikt: Deiveson Figueiredo vs Marlon Vera
  • Weltervikt: Nick Diaz vs Vicente Luque
  • Weltervikt: Michael Chiesa vs Tony Ferguson
  • Stråvikt (damer): Mackenzie Dern vs. Loopy Godinez
  • Lättvikt: Abdul-Kareem Al-Selwady vs Guram Kutateladze
  • Lätt-tungvikt: Alonzo Menifield vs Azamat Murzakanov

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Guram Kutateladze (@guram_dze)