Connect with us

Svensk MMA

Ilir Latifi återvänder för ny UFC-match mot härdad veteran!

Publicerat


Nyheter

Ilir Latifi återvänder för ny UFC-match mot härdad veteran!

Publicerat 26 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Lyftkranen från Rosengård” är tillbaka! 

Nu har äntligen den planerade tungviktsmatchen mellan svenske Ilir ”The Sledgehammer” Latifi och Alexey ”The Boa Constrictor” Oleinik bokats om!

Herrarna har varit bokade för match två gånger tidigare, men har ställts in av olika anledningar. Nu möts de på UFC Vegas 61 den första oktober enligt MMA Fight Universe. 

Läs mer

Motståndaren har gått över 70 MMA-matcher!

Latifi är från Malmö och kallades ”Lyftkranen från Rosengård” tidigt i sin karriär. Han gjorde UFC-debut i mellanvikt i april 2013 på kort notis mot ingen mindre än Gegard Mousasi. Latifi må ha förlorat, men vann mångas respekt på grund av sin tappra insats. 

Sedan dess har Latifi etablerat sig i lätt tungviktsdivisionen med segrar över fighters som Tyson Pedro och Ovince Saint Preux.

Efter två förluster valde dock skåningen att flytta upp till tungvikt. Han gick först tre ronder med den tvåfaldige titelutmanaren Derrick Lewis i en match Latifi förlorade på något kontroversiellt domslut. Sedan dess har Latifi återvänt till vinstkolumnen med en seger över Tanner Boser

Oleinik har tävlat sedan 1996 (!) och tog sig till UFC under sommaren 2014 och har upplevt blandade resultat. Han har förlorat mot toppfighters som Curtis Blaydes och Alsitair Overeem men har slagit noterbara motståndare som Mark Hunt och Fabricio Werdum

Ryssen kommer senast från en submissionvinst över Jared Vanderaa

Ilir Latifi vs Aleksei Oleinik – vem vinner? 

Annons

Fler Nyheter