Connect with us

Svensk MMA

Josefine Knutssons löfte inför Combate Global: ”Kommer garanterat bli action!”

Publicerat


Nyheter

Josefine Knutssons löfte inför Combate Global: ”Kommer garanterat bli action!”

Publicerat 29 august, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) är tillbaka för en ny match och mer redo än någonsin att bjuda på en underhållande match – som kan leda till UFC.

Sist Knutsson tävlade mötte hon Seo Yedam i Road to the UFC. En övertygande seger skulle kunna leda till ett UFC-kontrakt, och svenskan var relativt dominant. Dock var matchen något mer händelsefattig än ”Thunders” tidigare prestationer, och UFC valde att inte ge henne ett kontrakt. 

Numera har Knutsson en match inplanerad mot Caroline ”Taz” Gallardo (7-4) i Combate Global den 30 september. Dock så tänker hon ibland fortfarande på möjligheten hon gick miste om. 

– Det är klart att det sitter lite i bakhuvudet men nu har jag en match framför mig och det är där jag riktar allt mitt fokus, berättar Knutsson för Maximum Sports. Man kan bara ta match för match och se vart det leder helt enkelt. Men som sagt mitt mål är UFC, det har det alltid varit, och vi får se [vad som händer] i den här matchen. 

Läs mer

”Måste vara beredd på allt”

Chilenska Gallardo är en tuff motståndare som är erfaren i Combate Global. Hon har nämligen besegrat Knutssons lagkamrat Camila Rivarola, med flera. 

Detta ger Knutsson ett visst sätt att få revansch för sitt team, i en match som hon egentligen anser att Rivarola vann. 

– Enligt oss så var poäng i Camilas [favör], i just den matchen mot [Gallardo], men det är just så när man fightas utomlands, man måste verkligen totaldominera, förklarar Knutsson. Jag har ju själv den erfarenheten från strikngmatcher, ibland måste man avsluta för att vinna. 

Till skillnad från sin förra motståndare så förväntar Knutsson sig ett högt, actionspäckat tempo i mötet med Gallardo. Chilenskans tidigare matcher talar för att hon kommer sätta en hård press och inleda med en stark offensiv, vilket Knutsson välkomnar. 

– Caroline är ju en väldigt aggressiv fighter, väldigt på, och jag tror att hon har ett sådant all-round game, och är verkligen en arbetare, som arbetar hela tiden oavsett om det är på marken, nedtagningar eller striking.  Så jag måste vara beredd på allt och på att hon kommer lägga på ett tempo, vilket jag föredrar också! Jag gillar att det är action, jag gillar att det händer något och jag skulle nog se mig själv som något av en arbetare. 

Knutsson anser att hennes förra match mot Yedam blev passiv – något hon verkligen inte föredrar. Just av den anledningen längtar hon efter någon som kommer vara mer villig att möta henne i mitten. 

– I den här matchen kommer det garanterat bli action, och på det sättet tror jag att det drar det bästa ur mig också, säger Knutsson. Vi vill båda in och slåss, och det kommer var action från första till sista sekund. 

MMA-Sverige är i stort sett enat vad gäller Knutsson potential. Många anser att hon redan nu skulle kunna besegra fighters i UFC:s stråviktsdivision. Vid seger mot Gallardo så kan det mycket väl vara dags för Knutsson att bevisa att hon hör hemma i UFC. 

Hur går det för Josefine Knutsson mot Caroline Gallardo? 

Annons

Fler Nyheter