Connect with us

Svensk MMA

Karl Albrektsson inför tuffa PFL-debuten: ”Ska avsluta honom”

Publicerat

Karl Albrektsson PFL (Photo_ Chris Onnerby)
Photo by Chris Önnerby

I helgen kommer svenska MMA-veteranen ”Kung” Karl Albrektsson att göra sin PFL-debut då han tävlar på PFL 5: Salt Lake City. Albrektsson är en av två fighters som representerar Sverige då vi på matchkortet även ser den före detta PFL-mästaren Sadibou Sy gå sin andra match i miljonturneringen.


PFL 5 med Sadibou Sy och Karl Albrektsson – Matchkort och svenska tider


”Kung” Albrektsson har de senaste åren varvat matcher i Bellator med matcher på hemmaplan i Superior Challenge. I sin senaste match avslutade han Ederson Cristian Macedooch kröntes till Superior Challenges nya lätt-tungviktsmästare.

När Bellator köptes upp av PFL så var Albrektsson en av de fighters som fick ett nytt kontrakt. Nu är han på plats i USA och gör sig redo att visa att han har vad som krävs för att tävla i den absoluta toppen. Han får tufft motstånd i sin debut då han tar sig an UFC-veteranen och The Ultimate Fighter 23-vinnaren Andrew Sanchez.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i USA och denna gång i PFL, sade Albrektsson till MMA-snacket. Det är alltid kul att vara här och det är alltid kul att köra. Men det är lite extra speciellt den här gången eftersom det var ett tag sen senast. Det är viktigt att jag verkligen måste göra en bra insats den här gången.

– Han har varit med i The Ultimate Fighter. Han är rutinerad och har haft mycket matcher i UFC. Han var en tuff kille med brottarbakgrund. Men jag kan inte fokusera mycket på det. Nu ska jag gå in och köra, pressa honom och sen ska jag avsluta honom. Det är det jag tänker göra helt enkelt.

Sanchez har precis som Albrektsson delat bur med några av sportens största namn. ”El Dirte” Sanchez vann TUF 23 då han besegrade Khalil Rountree via domslut i juli 2016. Han delat bur med före detta titelutmanarna Anthony Smith och Marvin Vettori och besegrat namn Marc Perez, Marc-André Barriault och Wellington Turman.

Albrektsson har också flera stora namn på sin resumé, inklusive en vinst mot Bellator/PFL-mästaren Vadim Nemkov och en tuff match mot före detta UFC-mästaren Jiri Prochazka. Albrektsson säger att han är glad för Prochazkas framgångar i UFC och att deras jämna match är en bra indikation på den nivå han håller.

– Det var ganska många år sedan nu, sade Albrektsson om Jiri Prochazka-matchen. Det är kul att ha mött honom och att det har gått bra för honom. Då vet man att man ändå håller en bra nivå, när man är där uppe.

Framtiden är oklar för Albrektson, som hoppas kunna tävla på svensk mark i år.

– Vi får se helt enkelt. Allt kan hända i MMA, det kan vända på en dag. Det är inget jag kan svara på just nu. Men det är alltid kul att köra hemma. Jag älskar att tävla i Sverige och i Stockholm framför allt.