Connect with us

Hetast Just Nu

Khamzat Chimaev intar toppranking efter helgens match!

Publicerat

Khmzat Chimaev ufc 273. FOto: Twitter @KChimaev


Nyheter

Khamzat Chimaev intar toppranking efter helgens match!

Publicerat april 12, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Trots att han slog nummer två i UFC:s ranking så övertar inte Khamzat Chimaev den placeringen. 

UFC 273 gick av stapeln i helgen och det är en gala vars effekter och resultat kommer eka genom MMA-världen flera månader framöver.

Det svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev ställdes inför karriärens svåraste utmaning i ett möte med den andrarankade forne titelutmanaren Gilbert Burns. På fyra matcher i UFC hade Khamzat endast tagit emot ett enda signifikant slag och förväntningarna var höga.

Toppmötet blev utan tvekan svårare än alla Khamzats tidigare matcher sammanlagda. Det blev ingen ensidig överkörning som i Khamzats tidigare matcher – men blev istället tre ronder av blodigt krig.

Efter att ha återhämtat sig från en tuff andrarond säkrade Khamzat den tredje och vann matchen via enhälligt domslut.

Läs mer:

Tar INTE över Gilbert Burns placering i rankningen

Nu har UFC:s ranking uppdaterats och Khamzat är nu topprankad – men fick inte Burns andraplacering i divisionen. Med Khamzat klättrar en imponerande åtta placeringar till tredjeplats stiger istället den forne tredjerankade Leon Edwards upp till andraplats i divisionen. Burns faller två placeringar till fjärdeplats i weltervikt.

UFC:s vd Dana White har efter matchen mellan Khamzat och Burns antytt på ett möte mellan svensken och den tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington. Det återstår att se om och när den matchningen blir av.

Vad tycker du om Khamzat Chimaevs placering i UFC:s ranking?

Annons

Fler Nyheter