Connect with us

Svensk MMA

Khamzat Chimaevs utspel om danska provokatören: ”Han är terrorist”

Publicerat


Nyheter

Khamzat Chimaevs utspel om danska provokatören: ”Han är terrorist”

Publicerat 22 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den högerextrema provokatören Rasmus Paludan intog Stockholm idag för en ny koranbränning – något som fick igång den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev.

Under skenet av yttrandefrihet och protest mot Turkiets regering höll Paludan i ännu en demonstration – den här gången utanför Turkiets ambassad i Stockholm.

Khamzat tog till sociala medier för att uttrycka sitt missnöje om Rasmus Paludan och var kritisk mot den svenska staten som han anser tillät detta ske. Yttrandefriheten är dock grundlagsskyddad och demonstrationer och manifestationer ska därför under säkra förhållanden genomföras.

– Han är terrorist för oss, skriver Khamzat om Rasmus Paludan. Jag är muslim men har aldrig varit emot någon annans religion, har aldrig gjort sånt som han gör mot någon annans religion, varför låter ni honom göra det här? 

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Läs mer

Andra svenska fighters har också reagerat på Paludans provokationer

Under de senaste åren har Paludan väckt uppmärksamhet och orsakat mycket stök i samband med sina provokativa demonstrationer, där han bränner islams heliga bok koranen.

Han var bland annat inblandad i en demonstration som skulle ha hållits i Örebro, där ett upplopp istället orsakades i hans frånvaro. Örebrofightern Rahmads Stromanis var en av de drivande i upploppet och fick ett långt fängelsestraff som resultat på grund av bland annat sabotage mot blåljsuverksamhet.

Många va Paludans kritiker menar på att han enbart vill provocera fram våld för att försöka dra främlingsfientliga slutsatser om olika folkgrupper och trosåskådningar. Det är sällan han har ett faktiskt budskap eller något att yttra sig om och koranbränningen i sig är ofta huvudpunkten av hans yttrande. 

Under åren har Paludan hållit i ett flertal koranbränningar både i Danmark och Sverige – många har orsakat våldsamma reaktioner. 

ANNONS

Fler Nyheter